Ticaret Odası, Japonya ile Ticari ve Kültürel İlişkileri Geliştirme Derneği, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkez, ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen 'Fikrim Geleceğim Kadın Girişimci Eğitim Programı'nı tamamlayan 30 kadın girişimciye sertifikaları verildi.

GTO Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu, törenin açılışında yaptığı konuşmada, kadın girişimciliğin arttırılmasına desteklemek amacıyla bu yıl içinde yaklaşık 130 kadına girişimcilik eğitimi verdiklerini belirtti. 'Fikrim Geleceğim Kadın Girişimci Eğitim Programı'nı da haziran ayı içinde gerçekleştirdiklerini hatırlatan Acıoğlu, bu programda 30 kadına girişimcilik eğitimi verdiklerini söyledi.

6 FARKLI DESTEK

KOSGEB İl Müdürü Sadık Gözek de girişimcileri 6 farklı destek programıyla desteklediklerini belirtti. 2011’den beri kurum ve kuruluşlarla protokol imzaladıklarını anlatan Gözek, 6 binden fazla girişimci adayına eğitim verdiklerini dile getirdi. Kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını vurgulayan Gözek, şunları kaydetti: “100 bin liralık destek veriyoruz. Bunun 30 bin lirası geri ödemesiz, kalan 70 bin lirayı ise faizsiz 2,5 yıl sonra almaya başlıyoruz. Bu konuda destekler artıyor. 1 Ocak’tan itibaren hibe oranı 50 bin, faizsiz geri ödeme oranı da 100 bin lira oluyor. Toplamda 150 bin lira destek olacak. Bu da ülkemize katma değer sağlayacak.” Konuşmaların ardından girişimci 30 kadına sertifikaları verildi. BÜLTEN