Yol ortasında fenalaşarak SEV Amerikan Hastanesi'ne kalbi durmuş halde getirilen Ali Barış; Acil Servis'te tam 30 dakika boyunca kalp masajı yapılarak yeniden hayata döndürüldü.

Acil Servis Sorumlu Hekimi Dr. Yusuf Dağlı ve Yoğun Bakım Sorumlu Hekimleri Uzm.Dr. M.Ali Elmacıoğlu ve Uzm. Dr. Muhittin Taşdoğan, "Ali Barış gibi uzun süren kalp durmalarında hastanın tekrar hayata dönmesi düşük olasılıklıdır. 30 dakika süren kalp masajının ardından Ali Barışı ailesine kavuşturmanın sevincini yaşıyoruz" dediler.

SOKAK ORTASINDA FENALAŞTI

7.sınıf öğrencisi Ali Barış, geçtiğimiz günlerde evine dönerken sokakda aniden fenalaştı. Caddenin ortasında yığılıp kalan Ali Barış, pencereden dışarıyı seyreden bir vatandaş tarafından fark edilerek SEV Amerikan Hastanesi Acil Servisine getirildi. Kalbi duran hastaya Acil Servis ekibi tarafından yaklaşık 30 dakika boyunca kalp masajı yapıldı. Kalbi çalışan Ali Barış, ileri yaşam desteği amacı ile yoğun bakıma alındı. SEV Amerikan Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde on dört gün süre ile ileri yaşam desteği alan Ali Barış sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

BAŞIM DÖNDÜ

Taburcu olarak ailesine kavuşan Ali Barış, olay anını hatırlamakta güçlük çektiğini belirterek "Aniden başım döndü ve olduğum yere düşmüşüm. Olay anı ile ilgili hiç bir şey hatırlamıyorum" diye konuştu.

BİLİNCİ VE KALBİ DURMUŞTU

SEV Amerikan Hastanesi Başhekimi Dr. Y. Sermet Kileci de yaptığı açıklamada, "Hastanemize kalbi durmuş bir şekilde getirilen Ali Barış; Acil Servisimizde yapılan başarılı müdahalenin ardından kalp atımları sağlanmış ve ivedilikle ileri yaşam desteğine başlanmıştır. Yoğun bakım’a alınan hastamıza burada da ileri yaşam desteğine devam edilmiştir. Bir süre solunum cihazına bağlı olarak takip edilen hastamız ondört günün sonunda şifa ile taburcu edilmiştir. Ali Barışı sağlığına kavuşmuş bir şekilde ailesine kavuşturmanın sevincini yaşıyor, bu süreçte emeği geçen tüm meslektaşlarım ve çalışma arkadaşlarıma minnetlerimi sunuyorum” dedi. HABER MERKEZİ