Kilis'te yaşayanlara moral desteği için gidenlerin araçlarına trafik cezası yazıldığı iddiası bomba etkisi yarattı. CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin, Kilis'teki son gelişmeleri protesto hareketine katılanların araçlarına ceza yazıldığı yönündeki iddiaları kafaları karıştırdı. Bu iddiasını sosyal medyadan da paylaşan Ekici, protestoya katılan araçlara ara ara ceza yazıldığını, bunun durdurulmaması halinde konuyu meclis gündemine taşıyacağını söyledi.

Bu arada Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci'de konuya ilişkin bilgi vererek "Eczacılar, patlama olduğunda insanlar araçlarıyla kaçarken radar cezası yazıldığı yolunda bir söylenti var. Eğer bu doğruysa bunu anlamak mümkün değil"dedi. Kilis Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Sevengül ise, bu cezanın konvoy yapıldığında yazıldığını ileri sürdü.

EKİCİ:YETKİLİLERİ UYARIYORUM

Akif Ekici, Kilis'te halkın feryat ettiğini, gazete ilanıyla hükümeti aradığını belirterek, "Kilisliler geçen bir protesto hareketinde bulundu. Buradan gidenlerde var. 300 araçlık bir konvoy. Bu insanlara yok yanlış park ettin, yok kırmızıda geçtin diye ara ara ceza yazıldığı yönünde duyumlar alıyoruz. Bana bu konuda onlarca şikayet geldi. Sanırım caydırmak için yapılıyor. Protestoya katılanların araçlarına ceza yazıldığı söyleniyor. Buradan yetkilileri uyarıyorum, özellikle emniyet müdürüne söylüyorum. Bu çok acı bir şey. Bu cezalar devam ederse konuyu meclis gündemine taşıyacağım. Yazık, insanların canı yanıyor. Psikolojik rahatsızlık içerisindeler" diye konuştu.

SEVENGÜL: 30 ARACA CEZA YAZILDI

Kilis Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Sevengül ise konuya açıklık getirerek "Ayın 24'ünde Kilis'te kendiliğinden bir konvoy oluştu. Oluşan konvoy gece saatlerine kadar protesto gösterisinde bulundu. Polis uyarılara başladı. Ancak polisin uyarılarına rağmen konvoy devam etti. Bunun üzerine 100'ün üzerinde olan konvoydaki 30 araca ceza yazıldı" dedi.

DEMİRCİ:RADAR CEZASINI DUYDUK

Gaziantep Eczacı Odası Başkanı İrfan Demirci ise Kilis'e destek için gittiklerinde eczaılardan bazı iddialar duyduklarını belirterek, "Eczacılar, patlama olduğunda insanlar araçlarıyla kaçarken radar cezası yazıldığı yolunda bir söylenti var. Eğer bu doğruysa bunu anlamak mümkün değil, olağanüstü koşulların yaşandığı bir yerde insanların can derdine düştüğü sırada, hala kuralları sonuna kadar işletmeye çalışmak doğru değil. Buna inanamadım, hoş değil" diye konuştu. Meral KINACILAR