Gaziantep Oğuz Boyları Federasyon Başkanı Faik Akyılmaz, Suriye'de, Irak'ta Türkmenler sıkıntı çekerken burada rahat uyku yüzü görmediklerini söyledi. Akyılmaz, "Tek derdimiz, tek tasamız Türkiye'nin dışındaki Türkmenlerin durumu. Buraya girenler rahat ama öbür taraftaki Türkmenler aç, susuz ve perişan vaziyette yaşamlarını sürdürüyorlar. 3 yıldır rahat değiliz" dedi.

'BAŞBAKAN DAVUTOĞLU İLE BİRARAYA GELDİK'

11 Mart Çarşamba günü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun daveti üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı Kitab-i Dedem Korkut toplantısına katıldığını anlatan Faik Akyılmaz, "Bu toplantıya benimle birlikte Elbeyliler Dernek Başkan Yardımcısı Bülent Solak da katıldı. Ayrıca Suriye Türkmen meclisi başkanı Abdurrahman Mustafa da vardı. 3-5 meclis yönetiyle birlikte katıldı. Sayın Başbakanımız Türkmenlerle daha sonra ayrı bir odada özel olarak görüştü. Yörük Türkmen Birlik Başkanımız İrfan Tatlıoğlu kendisine plaket hediye etti. Eskişehir Federasyon Başkanı Niyazi Çapa Başbakana kefye bağladı. Sayın Başbakanımız kendisi de Türkmen olması nedeniyle bizleri daha iyi anlıyor" dedi.

TÜRKMENLERE DESTEK İSTEDİK

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Suriye, Irak, Kerkük, dünyanın neresinde Türkmen varsa daha fazla yardım ve destek olunmasını istediklerini belirten Faik Akyılmaz, "Suriye'deki, Irak'taki Türkmenler sıkıntıları çekerken biz burada rahat uyku görmüyoruz, onları düşünüyoruz. Onların can güvenliğini, aç susuz olup olmadıklarını dert ediyoruz. Bizim tek derdimiz, tek tasamız Türkiye'nin dışındaki Türkmenlerin durumu. Suriye'den gelenlere yeterince devletimiz yardımcı oluyor, kamplar kuruldu. Buraya girenler rahat ama öbür taraftaki Türkmenler aç susuz ve perişan vaziyette yaşamlarını sürdürüyorlar" diye konuştu.

3 YILDIR RAHAT DEĞİLİZ

Suriye'de 3.5 milyon, Irak'ta 1.5 milyon, Gaziantep'te Suriye'den gelenlerin dışında 1 milyon 100 binin üzerinde olduğunu belirten Faik Akyılmaz, "3 yıldır rahat değiliz. Suriye'deki Türkmenlerin durumu bizi rahatsız ediyor. Esad Kürt, Türk, Arap, demeden bomba yağdırıyor, asıyor, kesiyor zulmediyor, eziyet ediyor. Artık bu kan savaş dursun istiyoruz, insanlar ölmesin istiyoruz" dedi.

HERKESE EŞİT MESAFEDEYİZ

Türkmenlerin herkese eşit mesafede olduğunu, Ak Parti, MHP ve CHP'de olduklarını dile getiren Akyılmaz, "Dernekçiliğe siyaset olarak bakmıyoruz. Herkese eşit mesafedeyiz. Bize bir adım yaklaşana biz daha yakınız. Bayrağımızın inmemesine, ezanımızın susmamasına, devletimize karşı gelen herkesin karşısındayız. Bizim için devletimiz var, bayrağımız var, toprağımız var. Biz bu yolda ölürüz, vatanımız için ölmeye hazırız" şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN DA KATILACAK

21 Mart'ta Antalya Erik'te yine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı bir Türkmen toplantısı olduğunu söyleyen Faik Akyılmaz, "Yörük Türkmenleri etkinlikleri sürüyor. Geçtiğimiz aylarda Bursa'da 3 gün toplantı yaptık. Yörük Türkmen birliğini kurduk" dedi. Meral KINACILAR