GAZİANTEP'te, demiryolunda taciz edilmiş ve dövülmüş olarak bulunan 3 yaşındaki İ.K.'ye saldırdığı iddia edilen 32 yaşındaki şüpheli Ü.S. yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Geçen salı günü Çakmak Mahallesi'ndeki garda yürüyen bazı kişiler, tren raylarının arasında yaralı kız çocuğunu görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Birkaç saat önce kaybolduğu için arandığı belirlenen 3 yaşındaki İ.K.'nin, götürüldüğü hastanede yapılan kontrolde taciz edildiği ve kırık şişe ile vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı ortaya çıktı. Tedavisinin ardından taburcu edilen kızın en son görüldüğü yer olan anne ve babasının kantinini işlettiği okulun güvenlik kamerası incelemeye alındı. Ailesinin ifadesine başvuran polis, incelediği güvenlik kamerası kayıtlarından küçük kızla okuldan ayrılan bir kişiyi belirledi.

'NE TATLISIN' DİYEREK KANDIRMIŞ

Polis, eşkali belirlenen saldırganın kimliğinin saptanarak yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sırasında polis, saldırganın aynı bölgedeki bir ayakkabı imalathanesinde çalışan 32 yaşındaki Ü.S. olduğunu belirledi. Hasırcıoğlu Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alınan Ü.S., sorgulandığı Asayiş Şube Müdürlüğü'nde suçunu itiraf etti. Sabıkası bulunmayan Ü.S., olay günü okulda küçük kızı 'Ne tatlısın' diyerek kucağına aldığını ve tren garına gittiğini, burada taciz ettiği İ.K.'nin ağlayınca başını yere vurduğunu öne sürdü. Yaralanan küçük kızın daha çok ağlamasıyla korkarak kaçtığını söylediği ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen saldırgan Ü.S., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece; 'cinsel istismar, kasten yaralama ve zorla alıkoyma' suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.DHA