AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümet kurma süreci kapsamındaki son görüşmesi sona erdi. İlk sinyaller olumsuz gelirken, dolar, euro ve sepet kur rekor kırdı, borsa çakıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümet kurma süreci kapsamındaki son görüşmesi sona erdi.

DOLAR 2.82'Yİ, EURO 3.13'Ü, SEPET KUR 2.97'Yİ AŞTI!

16:30'da Başbakan Davutoğlu açıklama yapacak ama ilk sinyallerin görüşmelerin olumsuz olduğuna işaret etmesiyle dolar ve Euro adeta fırladı.

Dolar 2.8220'ye, Euro 3.1396'ya sepet kur da 2.9778'e yükselerek rekor kırdı. Doların daha önceki rekoru 2.8090, Euro'nun 3.1280, sepet kurun da 2.9678 seviyesindeydi.

BIST'TE KAYIP YÜZDE 2'Yİ AŞTI

Öte yandan BIST 100 endeksinde satış toplantının bitmesiyle hızlandı ve BIST 100 endeksinde kayıp yüzde 3'ü buldu. Endeks 75 bin 819 puan düzeyine kadar gerilerken, şu saatlerde yüzde 2.63 ekside 76 bin sınırında işlem görüyor.

'HAREKETİN DEVAMI BEKLENEBİLİR'

ALB Forex Analisti ve UZMANPARA yazarı Rıdvan Baştürk, bugün piyasaların yurtiçindeki koalisyon görüşmelerine odaklandığını söyledi. AKP ile CHP arasında yapılan son koalisyon görüşmesi sona erdiğini hatırlatan Baştürk "Görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkmazken erken seçim kararı alındı. Şu an kurda yukarı yönlü sert hareketler yaşanmaktadır. Erken seçim beklentilerinin artması sonrası önümüzdeki en az 3-4 aylık süre belirsizlikle geçecek ve bu süreçte yurtiçinde satıcılı seyretmemiz yüksek ihtimal gözükmektedir. Kurda tarihi zirve seviyelerdeyiz. Önümüzdeki süreçte bu hareketlerin devamı beklenebilir ve kar satışlarıyla yaşanabilecek aşağı yönlü hareketler alım fırsatı olarak değerlendirebilir.

'KURDA 2.85'E DOĞRU ADIMLAR GÖRÜLEBİLİR'

Bu süreçte kurda ilk etapta 2,85 seviyelerine doğru alımlar görebiliriz. Borsa tarafında ise yüzde 3’e yakın satıcılı seyrediyoruz. Borsa tarafındaki satışların devamını bekleyebiliriz. İlk destek noktası 75.000 olmakla birlikte bu seviyenin kırılması yüksek ihtimal olup satışların devamı hızlanabilir" dedi.

MİLLİYET