Gaziantepspor teknik direktörü Okan Buruk, “çok zorlu haftalar geçiyor. 3 puan almak bazen her şeyin önüne geçiyor. Bunu yakaladık, mutluyuz” dedi.

Doğru savunma yaptıklarını belirten Buruk "Maça çıkmadan önce Mersin İdmanyurdu'nun üstümüzde olduğunu, yendiğimiz takdirde Mersin İdmanyurdu'nun üzerine çıkacağımızı düşünüyorduk ve bunu başardık. Özellikle maçın ilk yarısı takım halinde iyiydik. Topa daha fazla sahip olmaya çalıştık, pozisyon vermemeye çalıştık. Mersin İdmanyurdu'nun hücum anlamında ne kadar güçlü olduğunu biliyorduk. Doğru cevap verdik, doğru savunma yaptık.

KARCE ÖNEMLİ KURTARIŞLAR YAPTI

İkinci yarının ilk 15 dakikasında baskı yedik. Bu bölümde gol yemememiz şanstı. Kalecimizin de önemli kurtarışları oldu. Daha sonra hem Rıza hocanın hamleleri oldu, hem bizim hamlelerimiz oldu. 1-0'ı koruduk. Oyunun geneline baktığımızda daha çok pozisyona girmemiz gerekti.

34 PUAN BİZİM İÇİN BAŞARI

Deplasmanda aldığımız 3 puan çok önemli. Hep ayı şeyi söylüyorum biz yeni bir takımız, genç bir takımız, yeni oyunculardan kurulan bir takımız. Yedinci sıraya yükselmek, 34 puanı yakalamak bizim için başarı.

OLUMSUZLUĞA RAĞMEN SAVAŞIYORLAR

Oyuncularımı tebrik ediyorum. Her türlü olumsuzluğa karşı fedakarlar, savaşıyorlar. İkinci yarı baskıdan sonra bocaladığımız, pas hataları yaptığımız anlar oldu. Rakibimizin hücum gücünü, zaman zaman stoperleri öne çıktı risk aldılar. Bu dönemde bizim daha çok pozisyon bulmamız gerekti. Doğru çıkışlar yapamadık. Burada 1-0'ı korumak önemliydi.

1-0’I KORUMAYI DÜŞÜNDÜK

Çok zorlu haftalar geçiyor. 3 puan almak bazen her şeyin önüne geçiyor. Bunu yakaladık, mutluyuz. Karşımızda oynayan Vederson gibi hücum gücü çok yüksek bir oyuncu var. Onun çıkışlarını engellemek 1-0'lık oyunda daha önemliydi. İkinci golü bulmak önemli olabilir ama 1-0'ı korumak daha öncelik taşıyor. Biz 1-0'ı korumayı düşündük" diye konuştu.