Gaziantep Nizip yolunda düğün konvoyu ile cenaze konvoyundaki iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi olay yerinde hayatını kaybederken 2 kişi ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 5 kişi ise kazadan yaralı olarak kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre kaza, eski Nizip yolu GATEM Sanayi Sitesi yakınlarında meydana geldi. Gelin almak için Nizip’in Yeniyazı köyüne gidenleri taşıyan Halil A. yönetimindeki 21 EA 141 plakalı otomobil, cenaze için Gaziantep merkeze giden İbrahim O. yönetimindeki 27 R 4642 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada düğüne giden Eyüp Yıldırım (20) olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan 7 kişi ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralılardan Cafer Yıldırım ve Mehmet Çevik yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kaza nedeniyle uzun süre trafiğe kapanan yol, kaza yapan araçların kaldırılmasıyla yeniden trafiğe açıldı. Olay yerinde hayatını kaybeden Eyüp Yıldırım’ın cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor. İHA