GAZİANTEP'te, freni boşalan hafriyat yüklü kamyon, kırmızı ışıkta bekleyen öğrenci servisine çarptı. Kazada 3 öğrenci yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Şehreküstü Mahallesi Tüfekçi Yusuf Bulvarı üzerinde meydana geldi. Kent merkezine ilerleyen Bestami Kartal yönetimindeki 27 YP 149 plakalı kamyon, freni boşalınca kontrolden çıktı ve kırmızı ışıkta bekleyen, içinde 14 öğrencinin bulunduğu Mustafa Bahçeci yönetimindeki 27 S 0254 plakalı öğrenci servisine çarptı. Çarpmanın etkisiyle hasar oluşan minibüsteki lise öğrencileri Meryem Kaya, Tuğba Kiraz ve Halise Kıran yaralandı.

Kaza ihbarının ardından olay yerine gelen polis çevrede önlem alırken, yaralı öğrenciler ise ambulanslarla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk tedavisi yapılan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Ulaşıma kapanan yol ise minibüs ve kamyonun çekici ile kaldırılmasının ardından trafiğe açıldı. Her iki sürücünün ifade için polis merkezine götürüldüğü kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.