Nurdağı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendi sorumluluk bölgesinde suç örgütlerine yönelik Nurdağı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yaptığı çalışmalarda; 11 bin paket gümrük kaçağı sigara ve 3 kilo 100 gram esrar ele geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, Nurdağı emniyet yetkilileri, bir araçla batı illerine gümrük kaçağı sigara götürüleceği şeklinde bilgi elde etti. Alınan ihbar üzerine, Atatürk Mahallesi İslahiye yolu ışıklı kavşak üzerinde gerekli güvenlik tedbirleri alan ve beklenmeye başlayan polis ekipleri, saat 15.15 sıralarında arama noktasına gelen bir aracı durdurdu ve arama yaptı. Söz konusu araçta yapılan aramada kasanın altına yapılmış olan gizli bölme içerisinde çeşitli sayı ve markalarda toplam 11 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan araç sürücüsü hakkında gerekli yasal işlem yapıldığı öğrenildi.
Öte yandan, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi İslahiye yolu İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısında yapılan uygulama sırasında, uygulama noktasına girmeyen bir aracın Gökçedere köyüne doğru çıkış yaptığını gören emniyet görevlileri bu aracı takibe aldı. Aracın ekipleri fark ederek kaçmaya başlaması üzerine araç kovalamaca neticesinde yakalandı. Araçta yapılan aramada aracın bagaj kısmında siyah renkli naylon poşet içerisinde toplam 3 kilo 100 gram olduğu tespit edilen kubar esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili iki şüpheli şahsın yakalanarak gözaltına alındığı ve her iki şüphelinin de sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandığı öğrenildi.