Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri dün yasa büründü ve üç şehit verdi. Şırnak Cizre ve Diyarbakır’da şehit olan üç evladımız, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Gaziantep’in Nizip ilçesi doğumlu Jandarma Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu için Nizip’te tören düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Şimşek ve AK Parti Genel Sekreteri Gül de katıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu'nun cenazesi, memleketi Gaziantep'in Nizip ilçesinde toprağa verildi. Şehidin halası Fatma Karakuşoğlu, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ayakta durmakta zorlanan şehidin eşi Fatma Karakuşoğlu'nu yakınları teselli etmeye çalıştı.

Törene katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Karakuşoğlu'nun yakınlarına taziye dileklerini iletti. Şimşek'e teşekkür eden şehidin ağabeyi emekli Astsubay Şıh Müslüm Karakuşoğlu, "Vatan sağ olsun. Gerekirse bu vatan için yine şehit veririz" dedi.

Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik tarafından kıldırılan namazın ardından şehidin naaşı, askerlerce cenaze nakil aracına konuldu. Şehidin çocukları Yusuf (11) ve Ahmet (13) de araca bindi.

Törene Karakuşoğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Karakuşoğlu'nun 18 yıldır asker olduğu ve 2 yıldan beri Cizre ilçesinde görev yaptığı öğrenildi.

MEHMUT BURAK DEMİRCİ’DE OSMANİYE DE TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu ile birlikte Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir otomobil tamircisine gelen askerlere, teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu şehit düşen astsubaylardan Mehmet Burak Demirci'nin (24) cenazesi ise, memleketi Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

ŞEHİT POLİS MEMURUNUN CENAZESİ KAHRAMANMARAŞ’TA

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Mustafa Katırlı’nın cenazesi, Diyarbakır’dan askeri uçakla Kahramanmaraş’ta toprağa verildi. Ailesinin tekbirler getirdiği karşılama töreninde şehidin babası Ali, annesi Muhterem, kardeşleri ve arkadaşları, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve polis memurları tarafından teselli edildi. GAZİANTEP (AA) -

OSMANİYE (İHA) - KAHRAMANMARAŞ İHA