Şahinbey Kaymakamlığı’nın sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırmak için başlattığı, Gaziantep Medya Platformu tarafından desteklenen proje kapsamında Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek lisesi’nde bin öğrenciye kremalı tavuk, domates ve mercimekten oluşan 3 çeşit çorba ile kepek ekmeği ikram edildi.

GAMEP Başkanı Nazmi Özkoyuncu, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın’a teşekkür etti ve “Sayın Aydın’ı ziyaretimiz sırasında, paylaştığı önemli projeler arasında yer alan, sağlıklı beslenme alışkanlığını destekleme adına ‘çorba içelim’ projesine, destek olmak istediğimizi ilettik. Takdir edecekleri herhangi bir okulda, ev sahipliği yapacağımızı dile getirdik. Böylece Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesine karar verdik. Obezite ile mücadele kapsamında, bin öğrencimize, kremalı tavuk, domates ve mercimekten oluşan 3 çeşit çorba ikramımız ile Şahinbey Kaymakamlığı’nın projesine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz”dedi.

EĞİTİM DEVLETİMİZİN EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİ

Projenin mimarı Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın’da öğrencilere hitaben “Bu çağlar bir insanın gelişiminde hem beden sağlığı, hem karakter olarak gelişiminde en önemli çağlarınız.Bundan sonraki süreçte de kalkınmamızın önündeki en önemli konu eğitim olacaktır. Eğitim de ne kadar fazla başarıyı yakalarsak o kadar fazla ileriye gideceğiz demektir. Sahip olduğumuz potansiyel enerjiyi, güce, kuvvete dönüştürebilmemizin yegane sebebi eğitim olacaktır. Bu noktada sizler gerçekten çok önemlisiniz. Bu önemin devletin yönetim kadrolarında ki kişiler olarak, ben Şahinbey Kaymakamı olarak farkındayım. Biz bu faaliyet ile var olan bu kültürü canlandırmak, her okul kantininde çorbaya talebin artması ile sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak istiyoruz. İnşallah faydalı olmasını temenni ediyorum. Desteklerinden dolayı Gaziantep Medya Platformu’na, projemizin desteklenmesi adına aramızda bulunan Bursa Milletvekili Sayın Canan Candemir’e ve tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

KAYMAKAM SELAMİ AYDIN’I TEBRİK EDİYORUM

Bu arada çorba dağıtım törenine katılan AK Parti Gaziantep milletvekili adayı Canan Candemir, Kaymakam Selami Aydın’ı tebrik ederek, çok anlamlı ve güzel bir proje olduğunu, desteklenmesi gerektiğini söyledi. Milletvekili Candemir “Beslenme alışkanlığı, bir anne olarak bizim çok önem verdiğimiz bir husus. Maalesef bütün dünyada bu konu ile ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Sayın kaymamamızında verilerle ifade ettiği gibi obezite bütün dünyanın da, toplulumumuzunda bir gerçeği. ‘Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur’ onun için sağlıklı beslenmek zorundayız”diye konuştu. HABER MERKEZİ