Gaziantep’te aynı gün içinde 2 TIR’ın karıştığı 3 farklı trafik kazasında 9 kişi hayatını kaybederken 6’sı ağır 7 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Gaziantep’te meydana gelen 3 farklı trafik kazasında 2’si Suriye uyruklu kadın olmak üzere 9 kişi öldü, 6’sı ağır 7 kişi ise yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, ilk kaza, gece saat 02.00 sıralarında otogar kavşağında meydana geldi. Araban yolundan gitmekte olan Orhan B. yönetimindeki 27 HC 437 plakalı TIR, Bahattin Nakıpoğlu Caddesinde ilerlemekte olan Murat D. yönetimindeki 27 F 9986 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada hafif ticari araç hurdaya dönerken sürücüsü Murat D. olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı araçta bulunan 5 kişi ise ağır bir şekilde yaralandı.
Diğer kaza ise Kahramanmaraş - Gaziantep karayolu üzerinde meydana geldi. Sergen V. (21) yönetimindeki 27 AG 371 plakalı otomobil, Kahramanmaraş-Gaziantep karayolunun 20. kilometresi Karpuzkaya Mahallesi yakınlarında şarampole yuvarlandı. Kazada, otomobildeki Ali Y. (23), Mustafa A. (19), Ahmet B. (28) ve Yasin Taha Y. (22) hayatını kaybetti.
Yaralanan sürücü Sergen V. ile Ali Y. (34) ise Şehitkamil Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Son kaza ise akşam saatlerinde Gaziantep’in Nizip ilçesinde meydana geldi. Mustafa K. idaresindeki 27 N 3516 plakalı TIR ile karşı yönden gelen ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 63 KK 922 plakalı otomobil, Gaziantep-Şanlıurfa karayolunun 22. kilometresinde kafa kafaya çarpıştı. Otomobilde bulunan Sezai Y., Ahmet Y. ile isimleri öğrenilemeyen Suriye uyruklu 2 bayan olay yerinde hayatını kaybetti. Kazalardan sonra TIR sürücüleri gözaltına alındı.
Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan cenazeler yakınları tarafından defnedilmek üzere alınırken kazalarla ilgili soruşturma başlatıldı.