Gaziantep'te 3 ay önce dini nikahıyla evlenmesinin ardından Samsun'a taşınan ve 1,5 aylık hamile olduğu iddia edilen Gaziantepli Gönül Basüt'ten 4 gündür haber alınamıyor. Kızının hayatından endişe ettiğini belirten acılı baba Şıh Basüt, Gönül Bağsüt'ün eşi ve kaynanasından şiddet gördüğünü ileri sürdü.

SAMSUN'A TAŞINDILAR

İddiaya göre, Gaziantepli 18 yaşındaki Gönül Bağsüt, C.İ. ile yaklaşık 3 ay önce dini nikahı ile evlendi. Evlendikten sonra 2 ay boyunca Gaziantep'te kalan kızının, eşi ve kayınvalidesinden şiddet gördüğü yönünde şikayette bulunmaya başladığını söyleyen babası Şıh Basüt, dünürlerinin Samsun'a gitme kararı alarak, Samsun'a taşındığını kaydetti.

KIZIMI GERİ İSTİYORUM

Resmi nikahın yapılması umuduyla kızı Gönül'ün, eşi C.İ, kayınvalide S.İ ve kayınpeder R.İ ile birlikte Samsun'a taşındığını belirten Şıh Basüt, kızının telefonla arayarak Samsun'da da eşi ve kayınvalidesi tarafından uygulanan şiddetin sürdürdüğünü ifade etti. Yaklaşık 5 gün önce şiddet şikayetlerinin sürmesi üzerine dünürü R.İ. ile telefonla konuşarak kızını geri isteyen Şıh Basüt, 1 gün sonra arayan dünürlerin Gönül'ün kayıp olduğu haberini verdiğini ifade etti.

HİÇ BİR YERDE BULAMADILAR

1.5 aylık hamile olduğunu belirttiği kızının gidebileceği tüm akraba ve arkadaşlarına ulaştığını ve hiçbir yerde bulamadığını kaydeden acılı baba, kızının kaçırılmış olabileceğini ve hayatından endişe ettiğini söyledi. Dünürlerinin de kayıp gelinlerini aradığını anlatan gözü yaşlı baba elinde kızının resmi ile birlikte Gaziantep ve Samsun arasında mekik dokuyor.

GÖRENLER HABER VERSİN

Kaybolmadan birkaç gün önce kızının kendisini aradığını belirten Basüt, 1.5 aylık hamile olduğunu söylediğini belirtti. Kızının hayatından endişe ettiğini belirten Basüt, kızını gören ya da yerini bilenlerin kendisine haber vermesini istedi. İHA