20 Ocak'ta maçlarda yapılan kötü tezahüratlarla ilgili disiplin talimatında değişikliğe giden Türkiye Futbol Federasyonu kulüplere rekor ceza verdi. Gaziantepspor ise toplam 280 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Futbol Arena Özel - Kötü tezahuratın devamlılık konusunda 120 saniyelik, topluluk konusunda da tribünde yer alan taraftarların yüzde 10'luk bölümü ile ilgili kendine kriter koyan Türkiye Futbol Federasyonu bu maddeyi 20 Ocak'ta değiştirdi.

Yapılan değişiklikle birlikte en ufak küfürden sevk edilen kulüplere bu kriterler aranmaksızın ceza geldi. Bu karar ligin ikinci yarısından itibaren bir çok maçın seyircisiz oynanmasına yol açarken, "taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle" maddesi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu karar değişikliğin ardından oynanan 7 maçta kulüplere rekor ceza vererek kasasını doldurdu.

KULÜPLERE 5 MİLYON CEZA

TFF değişikliğe gittiği "taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle" maddesinden ötürü Süper Lig kulüplerine şimdiye kadar yaklaşık 5 milyon TL ceza verdi.

TFF'nin taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle verdiği cezalar listesinin ilk sırasında Bursaspor, ikinci sırasında Galatasaray ve üçüncü sırasındaysa Eskişehirspor var. Şimdilik en centilmen tribünlerse Kayseri Erciyesspor ve Rizespor.

İŞTE YENİLEN CEZALAR

30 Oca'ta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 10 bin TL

13 Şubat'ta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 40 bin TL

27 Şubat'ta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 80 bin TL

13 Mart'ta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 150 bin TL

Toplam: 280 bin TL