Gaziantep’te ağırlığını Cemaat’e yakın kesimlerin oluşturduğu yaklaşık 250 firmanın sıkı şekilde denetleneceği öğrenildi. Maliye Bakanlığının Türkiye genelinde düğmeye bastığı ve aralarında yer alan Gaziantep’te firmaların tüm evraklarının denetim için hazır olmasının isteneceği öğrenildi.

Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen ve kısa adı TUSKON olan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonuna bağlı üyelerin ağırlıklı olarak içerisinde bulunduğu iddia edilen firmaların tüm defterlerinin ve evraklarının incelenme kararı iş dünyasında bomba etkisi yarattı.

BÜYÜK FİRMALAR VARGeçtiğimiz Cuma günü Maliye Bakanlığından gelen talimat çerçevesinde, Gaziantep’te aralarında büyük kuruluş ve firmaların yer aldığı 250 civarında şirketler olduğu iddia ediliyor. Firmaların isimleri son derece gizli tutulurken, güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, incelemenin tümünün cemaate yakın şirketler olduğu ifade ediliyor.DÜZELTME: HABERDE BAHSE KONU TÜMSİAD VE GAGİAD isimleri sehven yazılmıştır, düzeltir bu derneklerden özür dileriz..