Gaziantepspor geride kalan 24 haftada toplam 4 kırmızı kart görerek dikkat çekti. Serdar Özbayraktar, Gilles Binya(2) ve Turgut Doğan Şahin kırmızı kart görerek saf dışı kalan isimler oldu.

Sezonun 5. haftasında Beşiktaş-Galatasaray derbisinin ardından Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ikinci kez bir karşılaşma çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalırken, futbolcular da kırmızı kart rekoru kırma yolunda hızla ilerliyor.

Süper Lig'de geçtiğimiz sezon toplam 70 kırmızı kartçıkmasına rağmen bu sezonun 24. haftasında bu rakam geçildi. Hakemler, 2013-2014 sezonun tamamlanmasına daha 10 hafta varken 71 kez kırmızı kartına başvurmak zorunda kaldı.

Dört büyükler içerisinde en fazla kımızı kartı 6 kezle Beşiktaş takımı gördü. Siyah-beyazlıları 5 kımızı kartla Trabzonspor takip ederken, Galatasaray ve Fenerbahçe'den de üçer futbolcu kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

En fazla kırmızı kart gören takımlar ise Kayserispor ile Sivasspor oldu. Kayserispor'dan 9, Sivasspor'dan 8 futbolcu kırmızı kart görerek takımlarını yalnız bıraktı. Çaykur Rizespor ise hiç kırımızı karta maruz kalmayarak ligin centilmeni oldu.

Sarı kart sıralamasında ise başı 76 kezle Gençlerbirliği çekti. Başkent ekibini Kayserispor 64, Trabzonspor 57, Medical Park Antalyaspor ve Kardemir Karabükspor da 54 sarı kartla izledi.

Beşiktaş 52, Fenerbahçe 48, Galatasaray da 40 kez sarardı.

Takımların gördüğü kırmızı kart sayısı şöyle:

AKHİSAR BELEDİYESPOR 1

BEŞİKTAŞ 6

BURSASPOR 1

ÇAYKUR RİZESPOR -

ESKİŞEHİRSPOR 3

FENERBAHÇE 3

GALATASARAY 3

GAZİANTEPSPOR 4

GENÇLERBİRLİĞİ 5

KARDEMİR KARABÜKSPOR 3

KASIMPAŞA 3

KAYSERİ ERCİYESSPOR 5

KAYSERİSPOR 9

MP ANTALYASPOR 3

ELAZIĞSPOR 7

SİVASSPOR 8

TORKU KONYASPOR 2

TRABZONSPOR 5

TOPLAM 71