23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı ilimizde de coşkuyla kutlandı. Demokrasi Meydanı'nda başlayan kutlamalar Masal Parkı'nda devam etti. Kutlamalar çerçevesinde öğrencilere bin 592 bisiklet hediye edildi.

Kutlamalar Demokrasi meydanındaki Atatürk Anıtına İl Milli eğitim müdürü Cengiz Mete’nin çelenk bırakmasıyla başladı. Törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Emniyet Müdür Erhan Gülveren, Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Vali Yardımcılarından Mustafa Asım Alkan, Halil Uyumaz ve Nursal Çakıroğlu, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Irak Başkonsolosu Vekili Oraba Nawaf, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

METE:İLK VE TEK BAYRAM

Törende konuşan Cengiz Mete, dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen bu anlamlı günü kutladığını belirterek, "Sevgili öğrencilerimizin ve sevgili çocuklarımızın bu büyük coşkusunun ve bu büyük mutluluğunu tüm dünya çocuklarına armağan ediyoruz" dedi.

ŞAHİN:UMUT OLDU

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Mustafa Kemal Atatürk, öngörüsü ve vizyonuyla dünyanın ilk ve tek çocuk bayramını sizlere armağan etti. Hayırlı olsun kutlu olsun diyorum. Her şey sizde başlıyor önce bir birinizi sevin Allah için bir birinizi sevin" dedi.

YERLİKAYA:96 YILDIR KUTLUYORUZ

Tüm çocukların bayramını kutlayan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, “96 yıldır büyük bir öğünçle, büyük bir onurla bu bayramı kutluyoruz. Bayramınız kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokoller kapsamında bin 282 başarılı ortaokul öğrencisi ile 310 ilkokul öğrencisi olmak üzere öğrencilere bin 592 bisiklet dağıtıldı.

Daha sonra Yerlikaya ile Şahin, alanda açılan stantları gezerek, çocuklarla sohbet etti. Bülten