Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın 22. Olağan genel kurulu yapılacak. Bugün Novotel'de başlayacak olan genel kurul, yarın odada seçimlerle devam edecek. Genel kurulda 5 grup yarışacak. Mevcut başkan Hüseyin Özbay'ın Aksiyon Grubu olarak katılacağı genel kurulda, eski başkan Mehmet Nabioğlu Aktif grubu olarak seçimlere girecek. Seçimlere bu iki grubun yanısıra, Uzlaşmacı Tahir Özaslan Uzlaşmacı Grubu, Hakan Özseven Dinamik Grup, Kadriye Gültekin Ahenk Grubu olarak girecek.

ÖZBAY'IN HEDEFLERİ

Aksiyon Grup olarak seçimlere girecek olan mevcut başkan Hüseyin Özbay, adli arabuculuk hakkının meslek mensuplarına da tanınması, kimlik bildirim kanunu değişiklik önerisi, mücbir sebep halleri, yeni logo ve eğitim salonu gibi konularda çalışmalar yaptıklarını belirtirken, seçilmesi halinde, stajyerlerin sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından karşılanması, KOSGEB teşviklerinden meslek mensuplarının da faydalanması, şirketler, belediyeler vakıflar, dernekler, iktisadi işletmelerin denetçilerinin mali müşavir olması, denetimde genç meslektaşların önünde engel taşıyan 15 yıl ayrımına son verilmesi gibi konularda çalışmalar yapacaklarını söylüyor.

NABİOĞLU: EKSİKLİKLER İÇİN SAHADAYIM

Aktif Grup olarak seçimlere girecek olan eski Başkan Mehmet Nabioğlu, seçilmesi halinde eğitime, temsile ve üyelerin menfaatlerine ağırlık vereceklerini belirtiyor. Kadrosu için 'tecrübe ile gençliğin sentezi' diyen Nabioğlu, "Her kesime hitap eden, değişime hızlı bir şekilde ayak uyduran, temsil kabiliyeti yüksek arkadaşlarımız. Aday kadromuzun tamamı siyasetten uzaklar. Sadece meslek siyaseti yapacağız. Bir yönetimden beklenen üyelere iyi hizmet, eğitim ve temsildir. Bunları yapabilen insanların iş başında olması lazım. Odamıza en ufak bir yarar sağlayan insanlara bizim saygımız sonsuz. Onlarda ellerinden geldiği ölçüde odamıza faydalı olmak için çalıştılar, çabaladılar. Ancak yeterli miydi? derseniz yeterli değildi. Tamamlamak üzere biz tekrar sahadayız. Ben 2000 yılından beri bu odanın organlarında görev yapıyorum. İki dönem başkanlık yaptık. Bu benim için belkide son dönem olacak, jübilede diyebilirsiniz. Tek bir amacımız var odaya bu tecrübelerimin hepsini aktarabilmek" diye açıklamalarda bulunuyor.

ÖZSEVEN: ÇATIR ÇATIR HESAP SORUN

Dinamik Grubu Yönetim Kurulu Başkan adayı Hakan Özseven, seçilmesi halinde nasıl bir yönetim anlayışı sergileyecekleriyle ilgili olarak, "Gaziantep’te mesleğe yeni bir dinamizm kazandırmak için meslektaşlarımızın maddi ve manevi menfaatlerini gözetebilmek ve temsiliyet zafiyetini ortadan kaldırabilmek için dinamik grup olarak seçimde adayız. Biz herkesin kendisini başkan hissettiği bir oda istiyoruz. Herkese her zaman kapımız açık olacak. Mesleğimizin eğitim, oryantasyon ve özgüven gibi sorunları aşmak için elimizden geleni yapacağız. Bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz" diyor. Özseven ayıca, söz verdikleri projelerin akılda tutulmasını isteyerek, “Yapılmazsa gelin yakamızdan tutun, çatır, çatır hesabını sorun” diyor. Meral KINACILAR