Başbakanlık tarafından, 15 Temmuz darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve yaralanan vatandaşlarımıza yönelik düzenlenen yardım kampanyasına,Gaziantep Sanayi Odası’na(GSO) üye sanayiciler iki aydan kısa bir sürede 21 milyon 634 bin 660 TL bağış yaptılar.
Dayanışma kampanyasının Resmi Gazete’de yayımlanan genelgeyle başlatılmasının ardından, GSO da üyelerine destek çağrısında bulundu. Yapılan çağrıya büyük bir duyarlılık gösteren Gaziantepli sanayiciler, söz konusu hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin kederlerini hafifletmek ve gazilerimizin acılarına ortak olmak için yardım yaptılar.
GSO üyeleri, 8 Ağustos - 26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdikleri toplam 21 milyon 634 bin 660 TL bağışı, dayanışma kampanyasını yürüten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının belirttiği banka hesaplarına yatırdılar. Devam eden kampanyaya sanayicilerin yardımları hala sürüyor.

TOBB’a bağlı oda ve borsalar içinde en büyük yardım GSO’dan

Bu arada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ‘’15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’’na katkıda bulunan Oda ve Borsaların listesini internet sitesinde kamuoyuyla paylaşıyor. Söz konusu listede, kampanyaya bağışta bulunan Oda ve Borsa üyelerinin isimleri ve yaptıkları yardım tutarı belirtiliyor. TOBB listesine göre, 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na toplam 53 milyon 366 bin 424 TL tutarında bağış yapıldı.
Bu tutarın yüzde 40,5’lik bölümüne karşılık gelen 21 milyon 634 bin 660 TL yardım ise, GSO üyeleri tarafından tek başına karşılandı.

‘’Yaptıkları hiçbir parasal değerle ölçülemeyecek kadar kutsal’’

Ülkemizin 15 Temmuz’da tarihte eşi benzeri görülmemiş kanlı bir darbe girişimi yaşadığını, yüzlerce insanımızın şehit olduğunu ve yaralandığını anımsatan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, sokaklara dökülen kahramanlarımızın canları pahasına tankların ve kurşunların önünde durarak hain girişimi engellediğini, karanlık geceyi aydınlığa çıkardığını vurguladı. Konukoğlu, vatan için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükran borcumuz olduğunu ifade ederek, ''Darbe girişimine karşı canlarını ortaya koyanlar; cesur duruşlarıyla milli egemenliğe sahip çıktılar, tüm dünyaya demokrasi örneği verdiler, tarihin yönünü değiştirdiler. O gece yaptıkları, hiçbir parasal değerle ölçülemeyecek kadar kutsal ve değerlidir. Başbakanlığın başlattığı dayanışma kampanyası sayesinde, demokrasi şehitlerimize ve kahraman gazilerimize vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkanı bulduk. Kampanyayı düzenleyerek bize bu fırsatı veren Başbakanımıza teşekkür ederiz’’ şeklinde konuştu.

‘’Her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız’’

Gaziantep iş dünyası ve vatandaşlarının her daim devletinin yanında olduğuna, 15 Temmuz gecesi hain girişime kararlılıkla karşı geldiğine ve Gazianteplilerin demokrasi nöbetlerine coşkuyla katıldığına vurgu yapan Konukoğlu, Gaziantep’teki sanayicilere ‘’15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’’na yardımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.
‘’Bizler geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ecdadımızdan aldığımız feyz ve güçle birbirimize kenetlenerek, ülkemizi her alanda daha ileriye götürme azmi içinde olacağız’’ diyen GSO Başkanı Konukoğlu, bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla bir kez daha anarak açıklamasını tamamladı.