(İHA) - Gaziantep merkezli 12 ilde yapılan usulsüz dinleme operasyonunda gözaltına alınan 21 kişi adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 12 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında eski istihbaratçı, şube müdürü, baş komiser ve polislerin bulunduğu 21 kişi, sabahın erken saatlerinde adliyeye sevk edildi.
2009 ile 2012 yılları arasında Gaziantep'te istihbarat Şube Müdürlüğü yapan ve hakkında gözaltı kararı bulunan Ümit Karaca ise adliyeye avukatıyla birlikte geldi. Adliye önünde bir basın açıklaması yapan Karaca, 21 yıl bu meslekte görev yaptığını ve kanun dışı, hukuk dışı hiçbir eyleme imza atmadığını ve attırmadığını ifade ederek, "21 yıl boyunca hiçbir cezaya çarptırılmadım ama 25 Aralık'la beraber, her ne hikmetse bir anda kendimizi sürgünlere tabi vaziyette bulduk. Şunu çok net bir şekilde söyleyebilirim ki Gaziantep istihbaratında yapmış olduğumuz çalışmaları Gaziantep halkı çok iyi bilir. Bizim yaptığımız mücadele suçlarla mücadeledir. Biz hiç kimsenin siyasi sıfatlarına bakarak çalışma yapmadık. Yaptığım görevle ilgili asla pişman değilim. Şimdi yine aynı görevlere gelsem, bütün mesaimize fedakarlığımızla beraber devam edeceğimizi buradan beyan ediyorum. Türk adli yargısı mahkemede karar verirken adalete uygun karar verecektir diyorum. Bunlar şu an zaten bir çalışmaya konu olmamış, tamamen müfettiş raporlarıyla yapılan suçlamalar. Biz almış olduğumuz kararlarda mahkemelerden müsaade almak suretiyle, izin almak suretiyle dinlemelerimizi yapıyoruz. Bunun haricinde bizim illegal herhangi bir şeyimiz yok. Ben hepsini reddediyorum, böyle suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Karaca, yaptığı açıklamanın ardından avukatıyla birlikte ifade vermek için adliyeye girdi.
Hatay’da görev yaptığı sırada meslekten ihraç edildiği öğrenilen Ümit Karaca'nın da adliyeye gelmesiyle birlikte zanlı sayısı 22'ye yükseldi.
Zanlılar adliyede savcılara ifade verirken, dışarıda bekleyen yakınları ise protesto gösterilerine devam etti.