Güzelyurt konutlarına büyük ilgi

Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu’nda düzenlenen açık teklif artırma usulüyle E-4 blokta 59 daire için 260 kişi ihaleye katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Latif Karadağ’ın başkanlığındaki ihalede en düşük 85 bin TL, en yüksek 140 bin TL’den satıldı. İhale, 21 Aralık 2017 Perşembe Günü’ne kadar devam edecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandırdı.

TALEP YOĞUN

Bu çerçevede Şahin, Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplu konuta çevirdi. 11 bloklu Yapımına 2015 yılı Mayıs ayında başlanılan brüt 135 metrekare genişliğindeki Güzelyurt Sosyal Konutları, 10 Temmuz 2017 itibariyle satışı sunulmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi, satışları açık teklif artırma usulüyle gerçekleştirdi. 2’nci Etap Güzelyurt Sosyal Konutları’nda en düşük muhammen bedeli, 72 bin TL olan konutlara yoğun talep oldu.

KONUTLARDAN ENGELLİLERDE YARARLANDI

Güzelyurt konutlarından engelli vatandaşlar da başvurarak ihaleye katıldı. Yapımı tamamlanan konutları alan vatandaşlar istediği zaman dairelerine yerleşebilecek. Açık teklif artırma usulüyle daireleri alan kişiler, daire bedelinin yüzde 25’ini peşin, kalan kısmını ise 12 eşit taksitte ödeyecekler. Yapılan tebliğe müteakip 15 gün içerisinde ihale bedelinin yüzde 25’ini, yüzde 6 kesin teminatı ve ihale masraflarını ödeyerek sözleşme yapacaklar. BÜLTEN