Ticaret Odası ve KOSGEB İl Müdürlüğü “Rekabet Gücünün Artırılmasında KOSGEB Destekleri” konulu toplantı düzenledi. Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, toplantında yaptığı konuşmada, Gaziantep’i 2020 vizyonuna KOBİ’lerin taşıyacağını belirtti.

Türkiye’de işletmelerin yüzde 99,77’sini KOBİ’lerin oluşturduğunu ifade eden Bartık, “Bu rakam KOBİ’lerin Türkiye ekonomisindeki önemli rolünü açıkça göstermektedir” dedi. KOBİ’lerin öncelikli sorununun öz kaynak yetersizliği ve kredi teminindeki güçlüklerden oluşan finansal sorunlar olduğuna dikkati çeken Bartık, bu noktada KOSGEB’in KOBİ’ler için önemli bir çözüm ortağı olduğunu vurguladı.

GÖZEK: 6 MAYIS'TA BİTECEK

KOSGEB İl Müdürü Sadık Gözek de KOBİ’lere destekler hakkında sunum yaparak, KOBİGEL projelerinin çağrı döneminin 6 Mayıs’ta biteceğini ifade etti. KOSGEB olarak GTO ile yaptıkları çalışmalara da değinen Gözek, son bir yılda GTO işbirliği ile 150 kadına girişimci sertifikası verdiklerini ve GTO üyelerini yurtdışı iş gezisi desteklerinden yararlandırdıklarını sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ