* Yükümüz arttı. Vatandaşı bir dinliyorsak şimdi iki dinleyeceğiz

* 2017'de millet bize enerji ile ilgili teşekkür edecek

* MHP 1 Kasım'da aldığı bu oyuna sevinmeli

* İcraatlara baktığımızda Ak Parti'nin oyu 70-80 olmalı

* Milliyetçiliğin kralı Ak Parti'de yapılıyor.

* Avrupa'da da trafik sorunu var.

Plansız şekilde OBEZ büyüdük

AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, Enerjisa'nın, 2016 yılında çok ciddi şekilde Gaziantep'in altyapısı ile ilgili yatırım yapacağını belirterek, "2016 yılının sonunda biz elektrik kesintilerini konuşmuyor olacağız, hatta 2017'de millet bize enerji ile ilgili teşekkür edecek" dedi. Uğur, elektrikte kurulu gücümüzün şu anda yüzde 70-80'ini kullandığımızı, bu gücün bugün bize yettiğini, ancak bir yüzde 20-30'luk ihtiyaç fazladan doğduğunda bunu karşılayamayacak durumda olduğumuzu belirterek, "Mevcut kurulu gücümüz 1250 megavat. En azından 250-500 megavatlık güce ihtiyaç var. Bunun için güç artırımına ihtiyaç var" dedi.

Uğur konuşmasında "Gaziantep göç almada dünyada ilk sıralarda, Türkiye'de ilk üç şehirden birisi. Sadece elektrik değil o evde bir yerine 2- 3 araç olmaya başlıyor. Trafikle ilgili sıkıntı başlıyor. Elektrik altyapısında yetersizlik oluşuyor. Maksimum kaldıracağı belli bir kapasite var, onun iki üç katını çektiğinizde kopmalar, hasarlar oluşuyor. Vatandaş diyor ki efendim benim elektriğim gidiyor. Plansız şekildeki obez büyümeden dolayı bu sıkıntılar oluyor. Kentsel dönüşüm, yapılaşmadaki iyileşmelerle bu sorunları aşacağız" sözlerine yer verdi. 5'TE

BU MEMLEKETTE SEÇİM BİTER Mİ?

Ak Parti Şehitkamil ilçe Başkanı Halil Uğur'la, seçim süreci, halkın beklentileri, kentin sorunları ile ilgili konuştuk. 1 Kasım seçimlerinin bittiğini, ancak teşkilat olarak çalışmalara devam ettiklerini belirten Uğur, "Seçim bitti, biri ilçe başkanına hatırlatsın demişler. Seçim bitti diye bir şey var mı? Bu memlekette seçim biter mi, 2019'a şurada kaç gün kaldı? Sayılı gün çabuk geçer. 1 Kasım'da seçim olacağı varmıydı, kimse bilmiyordu, belki koalisyon olacaktı. Ama biz 8 Haziran'da teşkilatın görevi çerçevesinde çalışmalara başladık. O zamanda bize, 'hayırdır, siz erken seçim olduğunu mu biliyorsunuz, niye çalışıyorsunuz?' demişlerdi" diye konuştu.

YARIN SEÇİM VARMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ

'İl, ilçe teşkilatlarının görevi partisini yerelde çok iyi şekilde temsil etmek, çalışmalara katılmak, etkinliklerde bulunmak, halka partiyi tanıtmak, eksik yanlışlarımız varsa onları giderici yönde çalışmalar yapmaktır' diyen Uğur, "Bu yönde biz çalışmalarımıza yine aynı şekilde 1 Kasım'a kadar devam ettik. Şu anda da aynı şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2019'da belediye seçimleri var. Genel seçim birlikte mi olur, meclis nasıl bir karar alır bilemeyiz. Ancak şu varki, 2019'un Mart aylarında. belediye seçimlerimiz var. Anayasa ile ilgili referandumdan bahsediliyor, olabilir, biz teşkilatı her zaman yarın seçim varmış gibi hazır tutmak durumundayız. Çalışmalarımızı o yönde yapıyoruz" diye konuştu.

YÜKÜMÜZ DAHA DA ARTTI

1 Kasım'dan sonra yüklerinin daha da arttığını dile getiren Uğur, "Madem 13 yıldan beri bu vatandaş, bu halk seni ktidarda tutuyorsa bunun karşılığını vermek zorundasın. Vay efendim ben nasıl olsa iktidardayım deyip geçmememiz lazım. Azıcık bir hatayı, ayağının yerden kesilmesi mi dersin, nasıl olsa kazanacağımızın dersini 7 Haziran'da aldık. O hatayı bir daha yapmak istemiyoruz. Arkadaşlarımıza seçimden hemen sonraki toplantıda şunu söyledim, yükümüz daha da arttı. Eskiden vatandaşı bir dinliyorsak şimdi iki dinleyeceğiz. Çözüm için örnek veriyorum bir birim zaman harcıyorsak, iki birim zaman harcamamız gerekiyor. Bu yönde inşallah çalışmalarımızı il başkanlığımız, diğer ilçelerle birlikte genel merkezimizin talimatlarıyla koordineli bir şekilde götüreceğiz" dedi.

ÜÇ-BEŞ SAYFA NOT ALMADIM

Seçim sürecinde vatandaşların en çok talep ettikleri konuların ne olduğunu sorduğumuz Uğur şunları dile getirdi:"7 Haziran önceki seçim çalışmalarında mahalle, köy, esnaf ziyaretlerinde onlarca sayfa not almıştım. Ama 1 Kasım seçimleri öncesinde gittiğimde bunun altını çizerek üstüne basa basa söylüyorum ve tüm belediye başkanlarımıza teşekkür etmek istiyorum valla doğru dürüst üç, beş sayfa not almadım. Sorunların çoğunu belediyelerimiz çözmüşlerdi. Ama vatandaşın tabiki arzu ettiği derecede belki çözülmemiş olabilir. Vatandaş sıfır asfalt istiyordur ama belediye altyapı çalışmaları daha nihayetlendirilmediğinden dolayı belki yama yapmıştır. Vatandaş burası sıfır asfalt olsun diyor. Gazimuhtar Paşa Bulvarı'ndaki çalışmalar bitti. Çıksorut bölgesinde Maaşkuyu'da büyükşehir belediyesi tarafından yapılan çalışmalar bitti. Büyükşehir belediyesi Korutürk'e girecek, elektrikler yeraltına alınacak, kaldırım, komple iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılacak. Büükşehir belediye başkanı oradaki esnafıda topladı bilgilendirmede yaptı. Vatandaşın 7 Haziran öncesi talep ettiklerinin büyük bölümü bu süreçte yapıldı, diğer bölümü de yapılıyor."

HALK ÇOK İYİ ANALİZ ETTİ

Halkın Ak Parti üzerine oynanan oyunların farkına vardığını, kimin ne yaptığını gördüğünü söyleyen Uğur, şöyle konuştu:"Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı payı Diyarbakır da alıyor. Orası nasıl yönetiliyor burası nasıl yönetiliyor, vatandaş bunu gördü. Bunun gibi onlarca şehir sayabiliriz. Mecliste benim hakkımı gözet diye sana oyunu vermiş. Vatandaş baktı ki bunların amacı farklı. Bunların amacı benim hakkımı savunmak değil, bunların amacı güzel yaşanabilir şehir yönetmek değil onun için vatandaş geri elini çekti oradan. 7 Haziran'da o şekilde bir destek vermeyi arzu ettiler ama 7 Haziran'dan sonraki süreci çok iyi analiz ettiler. Vatandaş herşeyin farkına vardı, farkındalık çok önemli. Vatandaş ayağımızın yere basmamasını nasıl farkedipte yüzde 49'dan 41'e düşürebildiyse onlarında, HDP'nin anlayışını, MHP'nin hayırcılığını, CHP'nin ortaya proje koymamasının farkında. CHP'nin sloganını hatırlayın alkışlayın gitsin, bunlar tamam gitsinde kim gelecek veya sen gelip ne yapacaksın? Ortada ne projen, ne planın var. vatandaş bunların farkına varıyor. Vatandaş şunu diyor sen gitsin diyorsunda niye gitsin?"

NİYE YÜZDE 20 BİZE OY VERMİYOR?

Ak Parti'nin yaptığı hizmete karşılık aldığı oyun düşük bile kaldığını dile getiren Uğur, "Ben şunu söylüyorum yüzde 80 aldığımız mahallelerde düşünmemiz lazım. Niye yüzde 20 bize oyunu vermiyor? Yüzde 80 vermiş Allah razı olsun, Ak Parti hakediyor. İdeoloji, partizanlığı bir tarafa bırakın eğer icraatlara oy veriliyorsa son 13 yılda bu memlekette yapılan icraatlara baktığımızda Ak Parti'nin oyunun yüzde 70-80'lerden düşmemesi lazım. Bu oy çok az bile. Hizmete, icraatlara, ülkeye dünyada kazandırılan vizyona baktığımızda yüzde 50 oy Ak parti için hiç bir şey değil. Benim mahallelerde çalışma yapmam lazım, gidip tek tek mahallelerde yüzde 20 niye vermediniz diye onun üzerinden çalışma yapmam lazım" dedi.

AK PARTİ BİRLİK, BERABERLİĞİN SİMGESİ

En fazla nerelerde oy aldıklarıyla ilgili bir sorumuza da Uğur, "Çıksorut tarafındaki mahallelerde yüzde 80'nin üzerinde o aldık. Köylerde genelde yüzde 90 civarında oy aldık. Beyreli köyü yüzde 98.5. En yüksek oy aldığımız 5-6 köyün nüfusu yüzde yüz Kürt. Buda şunu gösteriyor. Bu memlekette Ak Parti birlik beraberliğin simgesi, Kürt, Türk, Alevi hiç bir ayrımın olmadığının simgesi. Bunu vatandaşlar artık görüyorlar. Gazikent'te bile yüzde 70-75 oy aldık. Mevlana, Şirinevler'de yüksek oy aldık. Şehitkamil'de 143 mahallede oyumuz arttı. Bu neyi gösteriyor, bizim Ak Parti olarak Türk-Kürt ayrımı yapmadan herkese eşit hizmet etme anlayışımızdan, herkese eşit bakma anlayışımızdan kaynaklanıyor" dedi.

SONUCU GÖRÜYORDUK

'Bu kadar oy alacağınızı, tahmin ediyor muydunuz?' şeklindeki sorumuza, "Bekliyordum" diye yanıt veren Uğur şunları söyledi:"Bu teşkilatlar 7 Nisandan beri ayaktalar. Listeler açıklandığı günden beri ayaktayız. Seçim programları ile sahadaydık. İlk seçimde 59-60 gün, ikinci seçimde 40 gün gece gündüz sahadaydık. Artık rüyamızda sabahki programları görüyorduk. Fabrikama bir gün adım atamadım. İnsanlar istişare etmek için akşamları geç saatlerde Ak Parti'yi, milletvekillerini, teşkilatı bekliyorlardı. Bu zaten bize sonucun da olumlu olacağının mesajını veriyordu. Millete şunu söyledik yüzde 46-47'yi inşallah alacağız, 8 milletvekili garanti görünüyordu. Ciddi şekilde bize olumlu bakan ama sesi çıkmayan kesim vardı. İnşallah bunlarda bize oy verirse biz 50'yi çok rahat geçeriz diye ben söylüyordum."

9'U ALMAK İÇİN BİR PARTİ BARAJIN ALTINDA KALMALIYDI

Sahada çalışırken diğer partilerinde durumunu gördüklerini anlatan Uğur, "9 Milletvekilini almamız için partilerden biri barajın altında kalması gerekti. HDP veya MHP. MHP Gaziantep'te 1'i aşamaz,Türkiye genelinde barajın altında kalırsa hiç kimse şaşırmasın demiştim. Çünkü MHP'den Ak Parti'ye ciddi bir geçiş vardı. Devlet Bahçeli'nin hayırcı yaklaşımı, iktidara ortak olmam anlayışı, özellikle tterör olaylarında bile Başbakanımızın davetine cevap vermemesi insanımızı haddinden fazla kızdırdı. Sahada görünüyordu. MHP bu oyuna sevinmeli. Yüzde 11 bile MHP için iyi bir oy. Çünkü ortaya bir icraat koyamayan, çalışma doğru dürüst yapamayan, insanları ikna edemeyen, sadece milliyetçi, milliyetçi milliyetçi söylemleri yapılıyor" dedi.

ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN EVİNE BİLE SAHİP ÇIKAMIYORLAR

'Milliyetçiliğin kralı şu anda Ak Parti'de yapılıyor' diyen Uğur, "Gittiğim yerlerde MHP'lilere söyledim. Milliyetçilik ve ülkücülükle ilgili şu anda ne yapılması gerekiyorsa Ak Parti'de yapılıyor. Alparslan Türkeş'in kitabında yazanların hepsi Ak Partide yapılıyor, onu şimdi Ak Parti yapıyor. Liderleri olan Alparslan Türkeş'in evine bile sahip çıkamıyorlar, Kıbrıs'taki evi darmadağın harabe şeklinde. Yani biz bugün dünya genelindeki Türklere sahip çıkarken, Osmanlı eczadımızın eserlerine sahip çıkma yolunda çalışmalar yaparken, MHP'nin yaptıkları ortada. Ondan dolayı bize acayip bir geçiş vardı biz bunu farkediyorduk. Ve sonuç ortada" dedi.

AK PARTİ'NİN 70-80 OY ALMASI LAZIM

CHP'yle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Uğur, "CHP'nin belli bir kesimi var. Ben CHP'liyim, ulusalcıyım, sosyal demokratım diyen belli bir kesim var CHP'ye oy veren. Atatürk sadece adını kullanmaktan rozetini takmaktan başka hiçbir şey yapmıyorlar, gösterişten başka. Sahip çıkma sözde olmaz. Masaya yatırıp cesur yüreklilekle istişare etmekle olur. Şu anda Ak Parti'nin çalışmalarına ülkeye kattığı değerlere, icraatlara baktığımızda bizim yüzde 70-80 oy almamız lazım. CHP'nin de, MHP'ninde, HDP'nin de hepsinin de Ak Parti'ye oy vermesi lazım. HDP bugün tek başına iktidara gelsin Ak Parti'nin Kürt halkına verdiğinin onda birini veremez. Şu anda da dikkat edin Ak partinin doğuya, Kürt halkına vermeye çalıştığını engellemeye çalışıyorlar. Herşey ortada, meydanda" şeklinde konuştu.

OBEZ BÜYÜDÜK

Kışın gelmesiyle birlikte elektrik kesintilerinin de başladığını hatırlattığımız Halil Uğur, "Özelleşme faydalı oldu. Ancak memleketin şöyle bir yapısı var. Önce altyapıda bir eskime ve yüklerdeki dengesizlik var. Örnek veriyorum Çıksorut, Onat Kutlar, Karşıyaka'da önceki yıllarda planlar yapılırken, planlamada orada bir ev görünüyor. Bir evde 4 vatandaş, 5 vatandaş oturuyor şeklinde planlamalar yapılıyor.

Mesleğim icabı da çok iyi biliyorum bir evin 3 kilovat, 5 kilovat elektrik hesabını yaparken o ev iki kat oluyor, üç kat oluyor. O evde yaşayan sayısı 4 iken 12 oluyor. Nüfus hızla artıyor. Sanayi şehri olması, yaşanabilir şehirler arasında en üst durumda olması nedeniyle Gaziantep göç almada dünyada ilk sıralarda, Türkiye'de ilk üç şehirden birisi. Sadece elektrik değil o evde bir yerine 2- 3 araç olmaya başlıyor. Trafikle ilgili sıkıntı başlıyor. Elektrik altyapısında yetersizlik oluşuyor. Maksimum kaldıracağı belli bir kapasite var, onun iki üç katını çektiğinizde kopmalar, hasarlar oluşuyor. Vatandaş diyor ki efendim benim elektriğim gidiyor. Plansız şekildeki obez büyümeden dolayı bu sıkıntılar oluyor. Kentsel dönüşüm, yapılaşmadaki iyileşmelerle bu sorunları aşacağız" diye konuştu.

KURULU GÜCÜMÜZ ARTIRILMALI

Enerjisa'nın, almış olduğu yetkiler, plan ve yatırım sözleri, yapmış olduğu hazırlıklar neticesinde 2016 yılında çok ciddi şekilde Gaziantep'in altyapısı ile ilgili yatırım yapacağını söyleyen Uğur, "Bu çerçevede bundan sonra ben umut ediyorumki 2016 yılının sonunda biz bunları konuşmuyor olacağız, hatta 2017'de millet bize enerji ile ilgili teşekkür edecek. Büyük elektrik kesintileri için ben her plaformda söylüyorum. Gaziantep'in ciddi şekilde güç artırımına ihtiyacı var. Şu anda hala o yapılmadı. Onunla ilgili yakında inşallah milletvekillerimizle istişare edeceğiz, güç artırımlarının bir an önce yapılması gerek. Bu yapıldığında herhangi bir trafo merkezinde sorun sıkıntı olduğunda veya kesinti olduğunda bu trafo devreye girecek. Örnek veriyorum kurulu gücümüzün şu anda yüzde 70-80'ini kullanıyoruz. Bir yüzde 20-30'luk ihtiyaç fazladan doğduğunda bunu karşılayamayacak durumdayız. Kurulu gücümüz bugün bize yetiyor, hatta biraz fazlası da var. Ancak ciddi bir şekilde bir trafo merkezimiz devre dışı kaldığında onun yerine ilave edecek bir kurulu gücümüz yok. Bunun için yeni bir iki yatırıma ihtiyaç var" dedi.

İKİ TRAFO MERKEZİ YAPILSA YETER

Gaziantep'te 5 trafo dağıtım merkezinin bulunduğunu, acilen Kilis yolu tarafına Onkoloji bölgesindeki yapılaşmayı karşılayacak bir trafo merkezi düşünüldüğünü dile getiren Uğur, "Yine TEDAŞ'ın oraya çok önemli bir proje düşünülüyor. Onunla ilgili şu anda çalışma süreci devam ediyor. Gaziantep'e iki trafo merkezi yapılmış olsa, başka yerde uzun vadede oluşabilecek sıkıntıyı engelleriz diye düşünüyorum.

En azından 250-500 megavatlık güce ihtiyaç var. Mevcut kurulu gücümüz 1250 megavat" dedi.

AVRUPA'DA DA TRAFİK SORUNU VAR

Halil Uğur, Gaziantep'in önemli sorunlarından biri olan trafikle ilgili de ilginç açıklamalarda bulundu. Uğur, "Avrupa'da da trafik sorunu var. Avrupa'da Frankfurt, Berlin, Paris'in nüfusları Gaziantep'le aynıdır. Frankfurt'ta bir yerden bir yere giderken mahvolursunuz. Ama Avrupa'da millet ne yapıyor car şehrin car, araba paylaşımı. Örneğin organizede bir fabrikaya patronu, müdürü, şefi çalışan iki üç kişisi arabayla gelir. Avupa'da bunu nasıl çözüyorlar aynı fabrikaya giden iki, üç, dört kişi örnek olarak Tugay'ın orada bir yerde araba park noktası vardır, orada aracı durdururlar. Bir hafta birinin arabasıyla, bir hafta birinin arabasıyla giderler. Milletinin birbirini bekleme sabrı vardır. Gaziantep'te aynı evden aynı fabrikaya iki üç araba gider, ayrı ayrı gelirler. O sabır noktası tahammül noktası bizde yok. Milan'da toplu ulaşım tıkır tıkır çalışıyor. Bizde bir araba kullanma sevdası var" dedi.

TRAFİK RAHATLAYACAK

Gaziantep'in önemli sorunlarından biri olan trafiğin rahatlatılması için önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Uğur, "Bakan hanımın önemli projeleri var. Metro ciddi bir çözüm. Farklı yerlerden şehre giriş projeleri bitince trafik çok rahatlayacak. Eskiden İpekyoluna tek gidiş noktası Tugay'dı mahvoluyorduk. Bir üstten Bedri İncetahtacı'yı düşünün oradan giriş yapıldı biraz rahatladık. Diğeri yapıldığında Asım Güzelbey viyadüğünün devamındaki Şehirgösteren köprülü kavşağı bittiğinde şehir rahatlayacak. Şehir içinde de düzenlemeler yapılacak" dedi. Meral KINACILAR