Büyükşehir Belediyesi, şehir içi trafiği rahatlatmak için tek yön ve sola dönüş yasaklarının yanısıra, kavşak çalışmalarına da hız verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,Değirmiçem'de kaldırım başlarındaki topukları, koçbaşı uygulamalarını elzem olmayan yerde kaldıracaklarını söyleyen Şahin, kadırım düzenlemesini vatandaşı etkilemeyecek şekilde tekrar yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Beykent köprüsünü yeniden yapacaklarını dile getirerek, Havaalanı yolu, Yeşilvadi kesişiminde, Güneş Mahallesi, 10 nolu caddede de köprülü kavşak yapacaklarını aktardı. Ordu caddesine alternatif yol yaptıklarını, bu yolu açmak için 121 tane binayı yıktıklarını bildiren Şahin, "Özdemir Bey Caddesine kadar yeni bir yol hattı oluşturacağız. Bu proje buradaki trafiğe ilaç gibi olacak" dedi.

KAYAÖNÜ ÖNEMLİ

Kayaönünün de önemli olduğuna dikkati çeken Şahin, "Kayaönü'ne geçişi sağlamamız lazım. Kayaönü Kavşağı ile ilgili biz çok alternatif çalıştık. Mevcut yaya üst geçidi sökülerek, Gazi Muhtar Paşa Bulvarı’nı Karşıyaka, Kayaönü Mahallesi’ne bağlıyoruz. Araç geçişi artı yaya geçişi olarak projelendiriyoruz. Bu yıl içerisinde temelini atacağız" ifadelerini kullandı. Kayaönü ve Yeşilvadi kavşaklarına bu sene başlanacağının müjdesini veren Şahin, "Ayrıca Beykent Köprüsü yeniden yapılacak. Havaalanı yolu, Yeşilvadi kesişiminde köprülü kavşak yapılacak. Güneş Mahallesi, 10 nolu Caddede köprülü kavşak projelendiriliyor" diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT