AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Yavuzeli ve Araban ilçe belediyelerini ziyaret etti.

Tayyar, 2015 seçimlerinin ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, "Türk halkı 30 Mart seçimlerindeki gibi birlik beraberlik içerisinde olup, ülkemizin geleceği için yine hükümetimize destek verirlerse, 2019 yılına kadar Türkiye’nin ilerlemesini engellemek için önümüze kimse çıkamaz” dedi. AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Yavuzeli ve Araban ilçe belediyelerini ziyaret etti. Araban Belediye Başkanının verdiği akşam yemeğinde ‘Kuzulu Safran Pilavı’ sürprizi ile karşılaştı. Tayyar, milletvekilliği döneminde şimdiye kadar böyle yemek görmediğini ifade etti.

İlk olarak Yavuzeli ilçesine giden Şamil Tayyar, belediye binası önünde Belediye Başkanı M. Kemal Sakaroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Bağcı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Milletvekili Tayyar, belediye binasına geçerek, Başkan Sakaroğlu ile bir süre görüştü. Belediye Başkanı Sakaroğlu, Tayyar’a Yavuzeli ilçesizde yapılan ve ilçede yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyaretin ardından AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Yavuzeli Belediye Başkanı M. Kemal Sakaroğlu’na Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Daha sonra Araban ilçesine giden Şamil Tayyar, belediye binası önünde Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, Araban Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu, belediye meclis iyeleri ile partisinin teşkilat üyeleri tarafından karşıladı.

Ziyarette AK Parti Milletvekili Tayyar’a bilgi veren Başkanı Özdemir, ilçenin tarihi ve ekonomik durumunu ve bugüne kadar yaptıkları hizmetleri anlattı.

30 Mart seçimlerinden sonra, işlerinin yoğunluğu sebebiyle Araban Belediye Başkanı Özdemir’e hayırlı olsun ziyaretine bir türlü gelemediğini hatırlatan Şamil Tayyar, konuşmasında şunları söyledi:“

HALKIMIZ PARALELCİLERE PRİM VERMEDİ”

“17-25 Aralık tarihinde paralel yapının hükümetimizi devirmeye yönelik çalışmalarına halkımız 30 Mart yerel seçimlerinde birlik beraberlik içerisinde davranarak, bunlara gerekli dersi verip, paralelcilere pirim vermedi. Fransa olaylarında da, Fransa’da olay çıkaran teröristler için Yemen hükümeti Fransa’yı uyarıyor, “bunlar El Kaide ile çalışıyorlar” diye. Biz de yaşanan Gezi olaylarında da hükümetimizi düşürmek için yapılan eylemlerde de olduğu gibi, düne kadar din adına kendilerini önde görenler Fransa olaylarında da Peygamber efendimizin fotoğrafı ve benzerini biz Müslümanlar olarak hiçbir şekilde yayınlama ve benzetmesini kabullenemeyiz. Çünkü peygamber efendimizin benzeri asla olamaz, mizah dergisi Charlie Hebdo’nun yayınladığı karikatürleri sizler de gördünüz mü? Böyle bir şey olamaz. Sizin bildiğiniz sakallı bir çizim değil resmen pornografi çizim yapılmış, eğer bu çizimleri sizler de görseniz Türkiye’de en az 30 milyon insanı sokaklara dökerek protesto edersiniz.”

Hükümeti yıkmak için çaba gösterenlerin olduğunu hatırlatan Şamil Tayyar, “Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu, sayın Davutoğlu da Başbakan oldu. Yarın onlarda gider bir başkası Cumhurbaşkanı, Başbakan olur. Hükümeti yıkmak için çaba gösterenler var, hükümetimiz döneminde birlik içinde bir Türkiye için çalışmalar yapılıyor. 2015 seçimleri ülkemizin geleceği ve bizim için çok önemlidir. 2019 yılına kadar bizim bir seçimimiz olmadığı için bazı çevreler 2015 seçimlerinde hükümetimizi yıkmak için ellerinden gelen çabayı gösterecekler. 2015 seçimlerinde de Türk halkı 30 Mart seçimlerindeki gibi birlik beraberlik içerisinde olup, ülkemizin geleceği için yine hükümetimize destek verirlerse, 2019 yılına kadar Türkiye’nin ilerlemesini engellemek için önümüze kimse çıkamaz” dedi.

Tayyar, belediye meclis üyeleri ile AK Parti Araban İlçe Teşkilatı üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye üzerinde dış güçlerin oynadığı oyunlardan bahsedip bilgilendirdi. Tayyar, “Araban ilçemize yapılan Ardıl Barajı inşaatının başlaması için milletvekilimiz sayın Mehmet Erdoğan yoğun bir çalışma sonucunda Bakan Eroğlu’na geçmişte iptal edilen Ardıl Barajı projesini ikna ederek, kabul ettirdi ve inşaat çalışması tüm hızıyla sürüyor. Araban ilçemiz son 50 yılda alamadığı hizmetleri sayın Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan ağabeyimizin yoğun çabalarıyla hükümetimiz döneminde almıştır” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından Başkan Özdemir, AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar onuruna Belediye Parkı içerisindeki Cafe Park’ta akşam yemeği verdi. Yemekte büyük bir sini içerisinde getirilen “Kuzulu Safran Pilavı” sürprizi karşılaşan Şamil Tayyar, milletvekilliği döneminde böyle bir yemek görmediğini söyleyerek, şaşkınlığını dile getirdi. İHA