Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır'ın emekliye ayrılmasından sonra boşalan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama yapıldı. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, Bayır'ın yerine Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal'ı atadı. Çatal'ın adli tatilden sonra göreve başlayacağı öğrenildi. Kararnameye göre Gaziantep'te bazı hakim ve savcıların ise görev yerleri değişti.

2014 YILINDA HATAY'A ATANMIŞTI

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal'ın 2014 yılında Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı iken Hatay'a atandığı öğrenildi. Çatal'ın daha önce ise Ordu ve Ordu'da görev yaptığı belirtildi.

BOŞALAN KADROLARA ATAMA

28 Haziran 2016 tarihinde yapılan adlî yargı kura kararnamesi sonucu mazeret talebinde bulunanlar ile yeniden inceleme talepleri kabul edilen hâkim ve Cumhuriyet savcılarından boşalan kadrolara atama yapılması ihtiyacı ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üçüncü Dairesi tarafından mesleğe kabul edilenlerin durumları değerlendirilerek ekteki kararname hazırlandı.

GELENLER VE GİDENLER

Son kararname ile gelen ve giden Savcılar

Mehmet Yücel KURTOĞLU Gaziantep Hâkimi, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliği'ne, Rafet EMRE Gaziantep Hâkimi, Aksaray C.Savcılığı'na, Özlem GÜRİDE ARI Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Üyesi, İzmir Hâkimliği'ne, Tuğrul HANÇERKIRAN Gaziantep Hâkimi'nden Şanlıurfa Hâkimliği'ne, Oğuzhan KIR Gaziantep C.Savcısı Erzurum C.Savcılığı'na, Bircan CİHANGİROĞLU Gaziantep C.Savcısı Van C.Savcılığı'na, Adem GÖNÜL Yargıtay Tetkik Hâkimi Gaziantep Hâkimliği'ne, Barbaros Hakan ŞAŞ İstanbul İdare Mah. eski Üyesi Gaziantep İdare Mah.Üyeliği'ne atandı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT