Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, Antepfıstığı Araştırma İstasyonu lojmanlarında oturanlara burayı boşaltmaları için 20 Haziran'a kadar süre verildi. 20 Haziran'a sayılı günler kaldı, ancak belediye tarafından lojman sakinlerine henüz bir yer gösterilmedi. Lojman sakinleri, ufak ufak eşyalarını topladıklarını ve tedirgin şekilde beklediklerini söyledi.

FESTİVAL BURADA YAPILACAK

Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı olan Antepfıstığı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü alanı, Maliye Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında büyükşehir belediyesine geçti.

Büyükşehir Belediyesi, fıstık festivalini burada yapmak için harekete geçti. Büyükşehir, lojmanları yıkarak festivali bu alanda yapmayı planlıyor.

BEKLİYORUZ

Lojman sakinleri, 20 Haziran'a az bir zaman kaldığını büyükşehir'in bir an önce kendilerine yer göstermesini bekliyor. Lojman sakinleri, "Bize belediye üniversitenin oradan yeni lojmanlar yapacak. Ancak o zamana kadar geçici olarak başka lojmanlar verilecek. Fakat şu ana kadar bize şurayı size hazırladık şuraya taşının denilmedi. Ufak ufak toparlanmaya başladık, bekliyoruz. Yer bulunursa 1 hafta içerisinde taşınırız. Burada 18 tane daire var. Bir aile lojmanı boşalttı. Şu anda fiilen oturan 16 aile var" dediler.

MEMURLARI MAĞDUR ETMEYİZ

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, lojmanlardan taşınacak personellere yeni lojman tahsis edilmesi konusunda gerekli kolaylığın sağlanacağını belirttiler. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, " Uygun yerler bulacağız ve memurları perişan etmeyeceğiz. Köy hizmetlerinin yeri de olabilir, başka yerde olabilir. Memurları meydanda bırakmayız" dediler. Meral KINACILAR