GAZİANTEP'te, sosyal medyada örgütlenerek kent merkezinde yaşayan Suriyeliler'i istemediklerini ileri sürerek protesto için toplanan ve yürüyüşe geçmek isteyen gruba polis izin vermedi.Kent merkezinde kiraladıkları evlerde veya parklarda kalan Suriyeliler'in asayiş olaylarını artırdığı, kiraları yükselttiği ve açtıkları işyerleriyle haksız rekabete neden oldukları iddiasıyla sosyal medya ağlarında kurulan gruplarda yapılan protesto çağrısıyla bir araya gelen çoğunluğu 18 yaşından küçük 300 kişilik kalabalık, saat 16.30 sıralarında Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Daha önce valilik kararıyla protesto, yürüyüş ve gösterilerin 1 ay süreyle yasaklandığı kentte, bölgede daha önceden önlem alan polisler, gruba protestonun yasa dışı olduğunu söyleyerek dağılmaları uyarısında bulundu.
Ancak, polisin uyarısını dinlemeyen grup, slogan atarak kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. 500 metrelik yürüyüşün ardından kalabalık ulaştığı Maarif Meydanı'nı trafiğe kapatmak isteyince, güvenlik güçleri megafonla yeniden dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Buna rağmen dağılmayan kalabalık, polis ekipleri tarafından itilerek yoldan çıkarılmak istendi. Bu sırada kalabalık ile polis arasında kısa süreli arbede çıktı. Arbede sırasında polis, dağılmamakta ısrar eden 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden yaşı küçük olanlar Çocuk Polisi, yetişkinler ise Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Gezer'in Demokrasi Meydanı'nda takip ettiği gelişme sonrası, olası yeni protesto girişimlerine karşın kentteki birçok noktada polis ekipleri zırhlı araçlarla önlem aldı.