Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Abdulkadir Aksu ve D-400 karayolu üzerinde yapımına başlanan 2 köprülü kavşağın temel atma töreni ve Gaziantep'in en geniş yolu olma özelliğini taşıyan Osmangazi Mahallesi Necmettin Erbakan Caddesi ve Mustafa Taşar Bulvarı üzerindeki yolun tanıtımını yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bu hızla gidersek 2 yılda tüm yol bağlantılarını açar ve trafiği rahatlatırız" dedi.

Köprülü kavşakların temel atma töreninde konuşan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, yapılan bu projenin bile tek başına bir devlet bir hükümet projesi olduğunu belirterek, "Kısıtlı imkanlarla belediyeyi almasına rağmen büyük bir başarı. Gaziantep'in en büyük sorunu trafik, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız bu sorunu bitirme noktasına doğru adım adım gidiyor" derken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Bu hızla gidersek 2 yılda tüm yol bağlantılarını açarız ve trafiği rahatlatırız" dedi.

BASINA ŞEHİR TURU

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte basın mensuplarını da yanına alan Fatma Şahin, şehir turu ile yapılan çalışmaları yerinde gösterdi, basın mensuplarına bilgi verdi.

DİNAMİK KAVŞAK UYGULAMASI

Şehir turu sırasında yaptığı hizmetleri anlatan Şahin, Gaziantep'in ulaşım sorununu çözmek için canla başla çalıştıklarını belirtti. Şahin, "Bunlardan biri dinamik kavşak uygulaması. Kentin en işlek 27 noktasında uygulanmaya başlayan dinamik çalışma ile trafikte harcanan zaman kaybını ortadan kaldırmak, daha çok aracın yeşil ışıkta geçmesini, fazla yeşil ve kırmızı ışık sürelerini ortadan kaldırarak ve bütün yönlere uygun sürelerin otomatik olarak uygulanması hedeflenmektedir" dedi.

20 BÖLGEDE YENİ ÇEVRE YOLLARI

Dinamik kavşaklar dışında ulaşımdaki sıkıntıları asgariye indirmek için kentin 20 değişik bölgesinde açılan yeni çevre yollarıyla daha yaşanılabilir bir Gaziantep için el ele verdiklerini söyleyen Şahin, "Bu anlamda Nükhet Celal Ersoy Cadesi ve Ali Nadi Ünler Bulvarı'nda asfalt çalışmaları. Osmangazi Mahallesi 60 Nolu Cadde'de 50 metrelik imar yolu açma çalışmaları (Necmettin Erbakan Caddesi-Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı arası), Mavikent Mahallesi 115 No'lu Cadde'de imar yolu açma çalışmaları (Yeni Şahinbey Sanayi Sitesi Yolu), Bülbülzade Mahallesi 12 ve 36 Nolu caddelerin imar yolları açma çalışmaları, Akkent Mahallesi 416 Nolu Caddede imar yolu açma çalışmaları,Tevfik Kutlar Caddesinde imar yolu açma çalışmaları, Şahintepe Mahallesi 396 Nolu Caddede asfalt çalışmaları, Çaybaşı Besi bölgesinde asfalt çalışmaları, Karacaahmet Mahallesi 8 Nolu Caddede asfalt çalışmaları, Sanayi Mahallesi Yeni Plastikçiler Sitesi yolunda asfalt çalışmaları, ilçelerde sathi kaplama asfalt çalışmaları, Özdemirbey Caddesi (Karataş-Dutluk yol rampası) iyileştirme ve asfalt çalışması, Mavikent 40 Nolu Cadde yeni imar yolu açma çalışması, Sanayi Mahallesi 140 Nolu Cadde yeni imar yolu açma çalışması, Sebze hali yanındaki caddede asfalt çalışması, Gaziantep'in 9 ilçesinde sathi ve sıcak kaplama çalışmaları devam ediyor. İslahiye'de 1, Şahinbey'de 3, Nurdağı'nda 3, Karkamış'ta 1 olmak üzere sathi kaplama yapılmıştır. Şahinbey'de 7, Şehitkamil'de 12 ve Nizip'te 2 olmak üzere de sıcak karışım serim yer yapılmıştır."

GAZİANTEP'İN EN GENİŞ YOLU

Gaziantep'in en geniş yolu olma özelliğini taşıyan Osmangazi Mahallesi Necmettin Erbakan Caddesi ve Mustafa Taşar Bulvarı üzerindeki yolun trafiğe açılacağını belirten Fatma Şahin, "Gaziantep Üniversitesi'nden Batıkent Mahallesine bağlantı sağlayan yolun da trafik akışını hızlandırarak ulaşımı rahatlatmasını hedefliyoruz. 3 kilometre uzunluğundaki Gaziantep'in en geniş yolu olma özelliğini taşıyan bu yol, şimdiden ulaşımı kolaylaştırmaya başladı. 3 şeridin yanı sıra park alanına sahip imarlı yolun 50 metre genişliğindeki refüjü de 3.5 metreden oluşuyor. Aydınlatması, kaldırım ve bordür çalışması ile çevre düzenlemesi yapılan yol İbrahimli, Güvenevler, Atatürk, Osmangazi gibi bölgelerin trafik sıkıntısına çözüm sağlıyor" dedi.

BAĞLANTI YOLU KAMULAŞTIRILDI

Şahin, Milli Savunma Bakanlığı arazisine denk gelen ve uzun yıllardır kamulaştırılması yapılamadığı için ulaşıma açılmayan Abdulkadir Aksu Bulvarı-İpekyolu bağlantı yolunun da Bakan İsmet Yılmaz ile görüşülüp kamulaştırıldığını belirtti.

FEVZİ ÇAKMAK'IN YÜKÜ HAFİFLEYECEK

Yapım aşamasında olan bir diğer projenin ise Abdulkadir Aksu Bulvarını İpekyoluna bağlayan köprülü kavşaklar olduğunu söyleyen Fatma Şahin, "Başpınar ve Organize Sanayi Bölgesine gidiş-gelişlerde trafik yoğunluğunu önlemek için yapılan, D-400 karayolu üzerinde iki adet köprülü kavşak çalışmaları da başladı. Fevzi Çakmak Bulvarı'nın trafik yükünü azaltmak ve Başpınar Organize Sanayi Bölgesindeki trafik akışını hızlandırmak için düşünülen köprülü kavşaklardan birisi Abdulkadir Aksu Bulvarını İpekyoluna bağlayan yol üzerine, diğeri ise 37 Nolu Caddeden Köy Hizmetlerinin önünden ipekyolu güzergahındaki tramvay yolu üzerine yapılacak. Abdulkadir Aksu Bulvarı raylı sistemin üzerinden yapılacak olan bu köprülü kavşakla D-400 İpekyolu'na, buradan da Organize Sanayi Bölgesi ve Küsget'e bağlanabilecek" diye konuştu.

SIRA KARATAŞ-İPEKYOLU BAĞLANTISINDA

Dedeman kavşağının hızlı bir şekilde başladığını söyleyen Şahin, Karataş-İpekyolu bağlantısını da Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile çalışmaya başladıklarını söyledi.

DEVLET PROJESİ GİBİ

Köprülerin temel atma töreninde konuşan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, 30 Mart'ın üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen, yapılan bu projenin bile tek başına bir devlet bir hükümet projesi olduğunu söyledi.

Erdoğan Gaziantep’in AK Parti iktidarı öncesinde gri bir şehir görünümünde olduğunu ifade etti. Erdoğan, “Gaziantep kadim bir şehir bu kadim şehir AK Parti iktidarından önce gri bir şehre dönüştürülmüştü. Tarihi dokunun adeta üstü örtülmüş ama her taraf gri doku kaçak yapılaşmanın ötesinde bir şey değildi. Ne zaman ki AK Partili belediye başkanlarımız el attılar ve şehrin her gün o gri dokusunu kısmen kentsel dönüşümlerle kısmen yeni yapılan yerlerdeki kaçak yapılara hiçbir şekilde izin vermeyerek adın adım giderildi. Kısıtlı imkanlarla belediyeyi almasına rağmen büyük bir başarı. Gaziantep'in en büyük sorunu trafik. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız bu sorunu bitirme noktasına doğru adım adım gidiyor. Birkaç kavşak daha var. Bu projelerle trafikteki sorunlar azalacak. 200 metrenin üzerinde bir köprü yapılacak" dedi.

Şahin, Dutluk yolundaki mermerci, karacuların Gazikent'e taşınacağını söyledi. Meral KINACILAR