20 Ağustos 2012'de Şehitkamil Polis Merkezi'nin önüne bırakılan ve 4 dakikada sonra patlayarak 4'ü çocuk 10 kişinin ölümüne, 64 kişinin de yaralanmasına yol açan 'bombalı saldırının' üzerinden tam 2 yıl geçti… Ramazan Bayramı'nı kana bulayan 153 ev ve işyeri ile 25 aracın zarar gördüğü patlamayı gerçekleştirdiği saptanan PKK'lı 'Firaz' kod adlı Murat Filiz isimli terörist ise hala yakalanamadı. Aradan geçen 2 yıla rağmen izleri süren olayda vatandaşlar, "UNUTMAYACAĞIZ" dedi.

Acıların hala taze olduğu patlamanın izleri sürerken, Büyükşehir Belediyesi tarafından patlamanın meydana geldiği alanda yaptırılan anıt önünde tören düzenlendi. MHP, teşkilat olarak anıtın önüne gitti ve İstiklal Marşı okuyarak anıt önünde saygı duruşunda bulundu

KUR'AN OKUDULAR

Törene MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, MHP ilçe başkanları, Kamu-Sen üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Kuran okunması ile başlayan törene katılanlar daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı okuyarak anıt önünde saygı duruşunda bulundu.

TAŞDOĞAN: UNUTMAYACAĞIZ

Anıtın önüne karanfil bırakarak saldırıda ölenlerin anıldığı törende konuşan MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Gaziantep halkının menfur saldırıyı unutmadığını ve unutmayacağını belirterek, "Bayram günü elinde şekeriyle evine dönen çocuğun, işinden yuvasına giden insanların şehit edildiği hunhar saldırı şehrimizde büyük yaralar oluşturdu. Son zamanlarda yaşanan olayları göz önüne aldığımızda bir gün, Gaziantep'teki bombalı saldırıyı gerçekleştirenlerin heykellerinin dikileceği düşüncesi ve endişesi bizi daha da yaralamaktadır. Bu ve benzeri saldırıların bir daha yaşanmaması için görevlileri, önceden tedbir almaya çağırıyoruz. Açılım, zırvalarından derhal vazgeçilerek teröristle müzakere değil, mücadele etmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Çünkü yanan 10 can hepimizin canıdır" diye konuştu.

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ ise patlamanın yıldönümünde yazılı açıklamada yaptı. Gökdağ, saldırıyı kınanırken yaşanan olayın unutturulmayacağı ve her yıl bu patlamada şehit olan 10 vatandaşın saygı ve minnetle anılacağı söyledi. Gökdağ, hain terör saldırısı sonucu 10 vatan evladını şehit verdiklerini ifade ederek, “Bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri olayın ikinci yıl dönümünde anıyoruz. Bu terör saldırısı Türk milletinin hafızasından hiç çıkmayacak, Gaziantep ve ülkemiz için oynanan oyunları görmek ve gerekli dersleri çıkarmak için bu saldırıyı her yıl dönümde hatırlayacağız ve herkese de hatırlatacağız. Bomba yüklü araçla sivil ve masumların canına kast edilmiştir. Olayın bir diğer hazin tarafı ise üzerinden iki yıl geçmesine rağmen saldırının perde arkasındaki esas planlayıcıları ne yazık ki açıklanmamıştır. Yetkililer bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almalı, şehrimizin içinde bulunduğu durumu da göz önüne alarak, her zaman tedbirli olmamız gerektiğini unutmamalıyız. ” dedi.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA OLMUŞTU

Gaziantep'te, 20 Ağustos 2012'de Ramazan Bayramı'nın ikinci günü akşam saatlerinde Korutürk Caddesi üzerinde bulunan Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü yanına çekici ile getirilerek bırakılan bomba yüklü otomobilin PKK'lı terörist tarafından patlatılması sonucu 4'ü çocuk 10 kişi öldü, 64 kişi yaralandı. Aynı gün saldırıyı duyan ve patlamada oğlunun şehit olduğunu sanan polis annesi Fatma Erdem de beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdi. 153 ev ve işyeri ile 25 aracın zarar gördüğü patlamayı gerçekleştirdiği saptanan PKK'lı 'Firaz' kod adlı Murat Filiz isimli terörist ise yakalanamadı. SaldırıdaOnur Fikret Aker, Duygu Aker, Almina Melisa Aker, Süleyman Alkan, Sevgi Gülperi İnanç, Davut Azak, Safi Canbaş, İsmail Daler, Yaşar Bayram ve Sena Büyükkonuk hayatını kaybetmişti. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT