Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, Gaziantep'e 3 trafo merkezinin yetersiz geldiğini, 600 megavat olan kurulu gücümüzü en az 1000 megavata çıkarmamız gerektiğini söyledi. 2 trafo merkezine daha ihtiyacımız olduğunu belirten Halil Uğur, bunlardan birinin Karataş, diğerinin İbrahimli 2'ye kurulması gerektiğini belirterek, "EPDK Yönetiminde bulunanlar Gaziantepli. Bu fırsatı iyi kullanmamız gerekir. Bu yatırımı şimdi yaptıramazsak, hiçbir zaman yaptıramayız" dedi.

GAZİANTEP'İN ENERJİ SORUNU ÇÖZÜLÜR

Gaziantep'in trafo kurulu gücünün 600 megavat, çekilen aktif gücünün 450 megavat olduğunu anlatan Halil Uğur, normal şartlarda kurulu gücümüzün 1000 megavat olması gerektiğini söyledi.

Gaziantep'te 3 Trafo merkezimiz bulunduğunu, Allah korusun bunlardan birinde bir arıza, bir trafo değişimi olsa, Gaziantep'in en az 10 gün elektriksiz kalacağını söyleyen Halil Uğur, "Kurulu gücümüz, aktif gücümüzün en az iki katı olmalı. 2 tane acilen 2 bölgeye 200 ‘er megavat gücünde yedek trafo merkezi lazım. Bunlardan biri Karataş'a kurulmalı. Karataş, Onkoloji bölgesi havaalanından geçici olarak besleniyor. Trafo merkezlerinden biri de

İbrahimli 2'de devreye girmeli. Beylerbeyi gelişiyor, o bölgeye Arena stadyumu yapılıyor, şimdiden elektrik altyapısını hazır hale getirmemiz gerekiyor. İki trafo merkezi yatırımı yapılırsa, Gaziantep’in enerji sorunu çözülür" diye konuştu.

ŞANSLI BİR DÖNEMDEYİZ

Enerji yatırımı için çok şanslı bir dönemde olduğumuzu, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ve EPDK Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Tancan'ın Gaziantepli olduğunu belirten Halil Uğur, "Enerji Komisyonu Başkanımız da Ak Parti Milletvekilimiz Sayın Halil Mazıcıoğlu'dur. Şu anda bu sorunu çözemezsek bir daha çözemeyiz" diye konuştu.

SOKAK AYDINLATMALARI YETERSİZ

Aydınlatma ile ilgili de sıkıntılar olduğunu dile getiren Halil Uğur, "Sokak aydınlatmaları, köydeki aydınlatmalarla ilgili sorunlar da var. İbrahimli'de sık sık elektrik kesiliyor. Trafo gücümüzde sıkıntı var.

Yatırıma başlansa 3-4 ayda biter. Yazışmalar devam ediyor" şeklinde konuştu.

GENEL KURULA DEĞİL, GENEL SEÇİME ÇALIŞIYORUZ

Siyasiler olarak yeni trafo merkezlerinin kurulması için bastırdıklarını dile getiren Uğur, "Bir ayağım 2015 seçimleri için sahada, bir ayağım TEİAŞ'ta. Siyasi olarak bastırıyoruz, uğraşıyoruz. 23 Kasım'da genel kurulumuz var. Tek liste ile gidilecek. Son gün rakip çıkar mı, çıkmaz mı bilemem ama amacımız birlik beraberlik içinde güzel bir yönetim oluşturarak yolumuza devam etmek. Yönetimde değişiklik olur mu diye soruyorlar. Zaman ayıramayan, gönüllü olarak gitmek isteyenler değişecek. Performansımız yüksek gidiyoruz. Yoğun şekilde 23 Kasıma değil 2015 genel seçimlerine hazırlanıyoruz. Geldiğimiz günden bu yana sahadayız. Aile ziyaretleri, kurum ziyaretleri devam ediyor. Her gün öğleden sonra partimizde halk günü yapıyoruz. Mahalle temsilcilerimiz, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızı dinliyoruz" diye konuştu. Meral KINACILAR

***