Gaziantep'e uçaklar inemiyor. Gaziantep'ten gidecek yolcular uçamıyor. Nedeni havanın sisli olması.. ILS cihazının şu anda inşaat halinde olan piste takılı kalmasıyla birlikte işlevini yapamayışı.. Şehrimizde 15-20 yıl öncesi yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmaya başlaması şaşkınlık yaratıyor. İş adamları, sanayiciler, öğretim üyeleri, hastalar, işi olanlar ne Gaziantep'e gelebiliyor, nede gidebiliyor. Çareyi en yakın il olan Adana'ya gidip gelmekte buluyor.

20 yıl önce de böyleydi

Gaziantep Havaalanının 20 yıl önce de bu durumda olması, şimdi tıpkı o günlerin benzerinin yaşanması, marka kent olma yolunda ciddi adımlar atan şehrimizin yüz karası olarak nitelendiriliyor. Pazartesi gününden itibaren şehrimize gelecek uçaklar sis yüzünden inemezken, çözümü bazen Şanlıurfa'ya, bazen de Adana'ya inmekte buluyor. Böylece yolcular Gaziantep'e gelebilmek için 2-3 saat kara yolculuğu yapmak zorunda kalıyor.

Uçak seferleri iptal

Gaziantep'te pazartesi günü başlayan ve giderek yoğunlaşan sis nedeniyle Ankara, İstanbul, Antalya, Kıbrıs ve yurtdışı uçuşları iptal edildi. Sis nedeniyle görüş mesafesi 50 metreye kadar düşerken, dün öğleden sonra İstanbul'dan kalkan THY, Atlas Jet ve Pegasus uçakları Adana'ya inmek zorunda kaldı. Dün akşam seferleri de sis nedeniyle iptal edilirken, uçak seferlerinin bugün 07.40'a kadar yapılamayacağı öğrenildi. Haber Merkezi