Boşanmak istediği eşi tarafından koruma istediği gün sokak ortasında tabancayla vurularak öldürülen genç kadın toprağa verildi. Eşini öldürdükten sonra intihar eden şahıs ise toprağa verilmek üzere memleketi Mardin’e gönderildi.

2 çocuk annesi Sabiha İ. gözyaşları arasında toprağa verildi. Genç kadının cenaze namazı Asri Mezarlık'ta bulunan Bahaeddin Nakıboğlu Camii’nde kılındı. Burada dualarla son yolculuğuna uğurlanan genç kadın, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. Sokak ortasında eşini öldürdükten sonra tabancayla kafasına ateş ederek intihar eden Murat İ.’nin cenazesi de Gaziantep Adli Tıp Morgu'nda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi. Murat İ.’nin cenazesi yakınları tarafından toprağa verilmek üzere Mardin’e götürüldü.

OLAY NASIL OLMUŞTU ?

Olay, Şahintepe Mahallesi 99'uncu sokakta meydana gelmişti. İddiaya göre; 15 yıllık evli olan 2 çocuk annesi Saliha İ., 15 gün önce eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle Şahintepe Mahallesi'ndeki babasının evine döndü. Babası Oktay Ç. ile birlikte yaşamaya başlayan kadın bu süre içerisinde şiddet gördüğünü ifade ettiği eşi Murat İ'e de boşanma davası açtı.

DAVAYI DUYDU, ÖLDÜRDÜ

İddiaya göre, Murat İ., kendisinden boşanmak için dava açtığını öğrendiği eşini telefonla arayarak tehdit etti. Saat satıcılığı yaptığı öğrenilen Murat İ., kayınpederi Oktay Ç'nün evinin önüne gelerek eşinin dışarı çıkmasını bekledi. Saliha İ'nin apartmandan çıkmasının ardından önünü kesen Murat İ, bir süre tartıştıktan sonra üzerindeki tabancayla peş peşe ateş etti. Eşinin tabancasından çıkan 4 kurşunun göğsüne isabet ettiği Saliha İ, olay yerinde yaşamını yitirdi. Eşinin ölümünün ardından Murat İ., bu kez aynı tabancayla başına ateş ederek intihar etti.

TANIKLARIN BİLGİSİ ALINDI

Silah sesini duyanların ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptığı incelemede Çiftin öldüğünü belirlerken, polis ekipleri de görgü tanıklarının bilgisine başvurdu. Görgü tanıkları Murat İ'nin tartıştığı kadını öldürdükten sonra intihar ettiğini ifade etti. Bu sırada olayı duyan yakınları da olay yerine akın etti. Yakınları 2 çocuk sahibi çiftin kanlar içerisinde cesedini görünce gözyaşı döküp, sinir krizi geçirdi. Burada fenalaşanlara da olay yerinde hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi.

YAKINLARI: TEHDİT ÜZERİNE BUGÜN KORUMA İSTEMİŞTİ

Saliha İ'in ölümüyle ilgili olarak yakınları, kadının sürekli şiddete maruz kaldığını ve bu konuda güvenlik güçlerine de başvurduğunu söyledi. Saliha İ'nin babası Oktay Ç., kızının tehdit edildiği gerekçesiyle polise başvurduğunu ve koruma talebi için karakola gittiğini ifade etti. Kendilerinin kızlarına koruma verilmesini beklerken ölümüne şahit olduklarını söyleyen Ç., "Kızım sürekli şiddete maruz kalıyordu ve yanımıza geliyordu. Ama biz çocuklarından dolayı ayrılmalarını istemediğimiz için kızımızı ikna ederek geri gönderiyorduk. Dayanılamaz hale gelince kızım geldi ve boşanma davası açtı. Tehdit edildiği için de şikayetçi oldu. Bugün de karakola gidip koruma istedi. Koruma beklerken cinayete kurban gitti. Torunlarım anne ve babasız kalmasın derken, kızımı kaybettik" dedi. DHA - İHA