Törenler sabah saatlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk töreninin ardından saat 10.30'da resmi kutlamalara geçildi. Kutlamalara Vali Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesaj okundu.

DEMİR:BAĞIMSIZLIK MÜCADELEMİZİN BAŞLANGICI OLDU

Törenin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, "Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir diyerek Samsun'a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk milleti kendi makus talihini tersine döndürmeyi başararak esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır" dedi. Demir’in konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu ve halk oyunları gösterisi sergilendi.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Gençlik haftası nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Vali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ekiyor ve Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin tarafından verildi. Kutlama programı sonunda Vali Yerlikaya ve beraberindeki protokol mensupları, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren sporcuların sergilediği sportif gösterileri izlediler. HABER MERKEZİ