19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı saldırı istihbaratı üzerine yoğun güvenlik tedbirleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk tören Demokrasi Meydanı'nda yapıldı. Buradaki törene Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Gençlik Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, CHP İl Başkanı Hayri Sucu, MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, öğrenciler, öğretmen ve vatandaşlar katıldı. Gençlik Spor İl Müdürü Ökkeş Demir'in yanısıra, CHP İl Başkanı Hayri Sucu da Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

BARİKATLAR KURULDU

Olası bombalı araç saldırılarına karşı meydanın çevresinde polis barikatları kuruldu. Tören alanına giden tüm yollar araç trafiğine kapatıldı. Tören alanı girişi ve yakınlarında arama noktaları oluşturularak, vatandaşların üzerinde ve çantalarda arama yapıldı. Şüpheli şahıslar ise kimlik kontrolünden geçirildi.

BİSİKLET DAĞITILDI

Çelenk bırakma töreninin ardından kutlamalara Kamil Ocak Stadyumu'nda devam edildi. Törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Murat Soysal, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Sağlık İl Müdürü Saadettin Yazı, Gençlik Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Halk Sağlığı Şube Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Tanrıverdi, Protokol ve vatandaşlar katıldı.

TUR ATTILAR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından verilen 101 bisikletin, Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Murat Soysal, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından öğrencilere temsili olarak 100 toplamda ise 1167 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Gaziantep Üniversitesi Bisiklet Topluluğu öğrencileri bisikletleriyle Türk Bayrağı açarak protokolü selamladı. . Öğrencilere bisikletlerini veren Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da bisiklete binerek stadyumda bir süre tur attı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI

Gençlik Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Türkiye’nin muasır medeniyetler yolunda ilerlediğini vurgulayarak, Türk gençliğinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş felsefesinden almış olduğu güçle, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde muhasır medeniyetler yolculuğunu sürdürdüğünü söyledi. Halk Sağlığı Şube Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Tanrıverdi ise Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında okullarda fiziksel aktivitelerin arttırılması için, iş birliği protokolü imzalandığını belirterek, "Bu doğrultuda geçen yıl, 20 Nisan 2015 tarihinde 200 bisiklet, 1 Ekim 2015 tarihinde 770 bisiklet öğrencilerimizin kullanımı için devredilmiştir” dedi. Program folklor ve gençlerin akrobatik hareket gösterisinin ardından sona erdi. Meral KINACILAR