19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nın 92. yıldönümü etkinliklerle kutlanacak. İlk tören sabah 09.30'da Demokrasi Meydanı'nda başlayacak. Çelenk koymadan sonra Kamil Ocak Stadyumuna geçilecek. Havanın yağışlı olması halinde Cumartesi günü yapılacak.

19 MAYIS İÇİN MESAJLAR

SARI: GENÇLERE GÖREVLER DÜŞÜYOR

AK Parti Milletvekili Mehmet Sarı, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet edildiğini belirterek, ''Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur'' dedi.

ERDOĞAN: EN ANLAMLI GÜN

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, 19 Mayıs 1919'un millete olan inancın ve çarenin ancak millette olduğunun anlamlı bir göstergesi olduğunu bildirdi. Erdoğan, ?Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti yarınlarımız olan gençlerimize emanettir. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyet seviyesine taşımaya devam edecek olan gençlerimizin, sevgi saygı ve hoşgörü ortamı içerisinde bütün sorunlara akılcı, gerçekçi çözüm yolları bulacağına olan güven ve inancımız tamdır

ÖZDEMİR: GENÇLİKLE VAROLACAĞIZ

MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, Türk gençliğinin Türk milleti ve devletini ebediyen var edeceğini belirtti. 19 Mayıs'ı kutlayan Özdemir, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın bütün neferlerini ve şehitleri rahmetle andı.

KAMÇI: ASLA ÖDÜN VERMEYİN

Vali Süleyman Kamçı, ?Böylesine anlamlı bir günün Türk gençliğine ithaf edilmesi, taşıdığı mana göz önünde bulundurulduğunda, gençlerimiz için gurur verici bir olaydır. B Gençlerimizin, her tarafı şehit kanıyla sulanmış güzel vatanımıza Atatürk'ün gösterdiği ilkeler ışığında sahip çıkacağına olan inancım tamdır. Şanlı Kurtuluş Mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı günün 92. yıl dönümünde, tüm Gazianteplilerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta büyük Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.''

GÜZELBEY: GENÇLER BİZİM YARINLARIMIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, gençliğin bir milletin gücü ve yarınları olduğunu bildirdi. Güzelbey, büyük zorluklar ve sıkıntılar içinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve kendilerinden sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevleri olduğunun bilincinde olduklarını belirtti.

TAHMAZOĞLU: GELECEĞİMİZİN TEMİNATI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kendilerinin de eğitim, spor, kültür ve sanat alanlarında yaptıkları tüm çalışmalarda geleceğin teminatı olan gençlere yönelik yatırımlar yaparak onlara imkanlar sunduklarını, TBMM'nin geleceği, gurur ve onur kaynağı olan gençlerin Türkiye'yi büyük önder Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş medeniyet seviyesine taşıyacağına inandığını vurguladı.

FADILOĞLU: ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, büyük önder Atatürk'ün istediği gibi gençlere yatırım yaptıklarını belirterek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitler ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla andığını kaydetti.

KARADUMAN DA KUTLADI

İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman ise 19 Mayıs'ın 92 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin fiilen temellerinin atıldığı gün olduğunu belirtti. Karaduman, 19 Mayıs'ın sadece milli mücadele hareketinin başlangıcı olmakla kalmadığını, bu coğrafyada yeni bir Türk devleti olarak, çağdaş değerlerle buluşan muasır medeniyetler topluluğu içerisindeki yerini almaya da namzet olduğunu dile getirdi.

KISA: GELECEĞİN TEMİNATI ÇOCUKLAR

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa ?En büyük enerji kaynağımız ve geleceğimizin teminatı olan gençler, içlerinde taşıdıkları aşk ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en değerli varlıklarımızdır. Onların gözlerindeki ışıltı, bizlere heyecan veriyor. Bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden, Gazi Mustafa Kemal ile İstiklal savaşımızın şehit ve gazilerini, isimsiz kahramanlarını rahmet ve minnetle yad ediyorum