Gaziantep Valisi Erdal Ata, bir Alman televizyonununda çıkan ‘Gaziantep’te IŞİD kampı var’ haberini bir kez daha yalanladı. Ata, "Şunu kesinlikle söylüyorum; ilimizde kesinlikle böyle bir kamp yok. Olması da mümkün değil. Buna müsaade etmemizde mümkün değil" dedi. Ata, Gaziantep üzerinden IŞID’e katılmak üzere yakalanan 19 şüphelinin de şuanda tutuklu durumda olduğunu söyledi.

TAMAMEN UYDURMA HABER

Bir Alman televizyonununda çıkan ‘Gaziantep’te IŞID kampı var’ haberinin hatırlatılması üzerine açıklamada bulunan Ata, böyle bir kampın kesinlikle bulunmadığını kaydetti. Ata, IŞID örgütüne katılmak isteyen, özellikle dış ülkelerden gelip Gaziantep üzerinden geçerek IŞID’e katılmaya çalışan 19 şüphelinin de şuanda tutuklu durumda olduğunu söyledi. Ata, "Sadece ilimizde bu amaçla gelip yakalanan kişiler var. Onlar hakkında da yasal işlemleri yapıyoruz. Suça karışmamış olanlar ülkelerine iade ediliyor. Suça karışmış olanlar da şuanda yargılanıyor. O yapılan tamamen uydurma bir haber. Neredeyse bu kamp gelin beraber gidip bakalım. Veyahut araştırıp siz bulun, biz sizlerden o zaman özür dileyelim. Bildiğim kadarıyla 19 kişi şuanda tutuklu durumda. Avrupa’dan, Kafkas ülkelerinden değişik ülkelerden çantasını sırtına almış bizim havaalanında veya sınırda yakaladığımız kişiler var. Onlarda da herhangi bir suç unsuru veya geçmişte suça karıştığına dair bilgi belge emare yoksa ülkelerine iade ediliyorlar. Ama suç unsuru yakaladığımız kişiler de şuanda yargılanıyor.”

BÖYLE BİR KAMP YOK

Alman televizyonunun yapmış olduğu haberin asılsız olduğunu ifade eden Ata, çekilen görüntülerin herhangi bir ülkede, herhangi bir şehirde çekilebileceğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Alman televizyonunun yaptığı haberdeki fotoğrafın nasıl çekildiğini biliyor musunuz? Çıkarabildiniz mi? O fotoğraftan burada bir kamp olduğu görüntüsü var mı? O fotoğrafları ben gördüm. Herhangi bir köyde çekilmiş bir fotoğraf, iki üç tane köy evi gözüküyor. Tel örgüden geçen 3 kişi falan var. Ondan sonra da farklı görüntüler var. Bunları her yerde çekebilirsiniz. Şunu kesinlikle söylüyorum; ilimizde kesinlikle böyle bir kamp yok. Olması da mümkün değil. Buna müsaade etmemizde mümkün değil. Gerek emniyetimiz gerekse de jandarmamız bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyor." Meral KINACILAR