İlk kez geldiği kentte namaz kıldıktan sonra ilk girdiği mahallede tesadüfen "Murat ağabeyim" dediği kişinin izini bulan Saral, 18 yıllık gönül borcunu ödemek ve teşekkür etmek için kendisine yardım eden eczacı Murat Temeloğlu'na ulaştı.

Henüz 20'li yaşlarındeyken Gaziantep ve Kocaeli'de ticaretle uğraşan Murat Temeloğlu, Marmara Bölgesi'nde ve özellikle Kocaeli'de büyük hasara neden olan depremi öğrenince topladığı ilaçlarla depremzedelerin yaralarını sarmak için Kocaeli'nin yolunu tuttu. Temeloğlu, yanında getirdiği yardımları dağıtırken Gölcüklü Sabri Saral (55) ile tanıştı. İkili arasında vefanın en güzel örneklerinden biri yaşandı. Aradan geçen 18 yıla rağmen hayatının en zor günleri olarak nitelendirdiği o günlerde kendisine yardım eden "Gaziantepli Murat"ı unutmayan Saral, bayram tatilinin hemen ardından "Gaziantep'e gidip Murat ağabeyi bulacağım" diye kendisine söz verdi.

İNSAN İSTERSE BULUR

Saral, depremin hemen her anma yılında Temeloğlu'nu andığını ve bir gün yeniden buluşmayı hayal ettiğini dile getirdi. Bayramın hemen ardından Gaziantep'e gidip Murat Temeloğlu'nu bulmaya karar verdiğini ifade eden Saral, "Gaziantep'e gideceğimi duyan herkes 'Delirdin mi bulamazsın' dedi. Ama ben 'İnsan isterse bulur, Allah yardımcı olur' dedim ve yollara düştüm. Kendime 3 gün süre vermiştim. '3 günde bulup döneceksin' diyordum kendime. Ama Allah yardım etti, Gaziantep'e geldikten 4 saat sonra Murat ağabeyimi karşımda buldum." diye konuştu. AA