Gaziantepspor, son 10 yılda 17 teknik direktör eskitirken Mutlu Topçu ile 18.’ci hoca oldu.

Okan Buruk ile yollarını ayıran Gaziantepspor, son 10 yılda 17 teknik direktörünü eskitti. 1990-91 sezonundan beri şimdiki adıyla Spor Toto Süper Lig'de kesintisiz olarak yer alan Gaziantep ekibi, teknik direktör konusunda istikrarı yakalayamadı.

TOPÇU KİMDİR?

Futbol kariyeri

İnegölspor'dan Beşiktaş'a transfer edilmiş ve kısa sürede kadroda kendine yer bulmuştur. Türkiye 1. Futbol Ligi'nde 173 maçta sahaya çıktı. 20 kez Türkiye Millî Futbol Takımı formasını giydi.

Millî takım kariyeri

Fatih Terim'in 1993 Akdeniz Oyunlarında şampiyonu yaptığı Türkiye U-21 takım kadrosunda yer almıştır. 20 kez milli takımlara çağrılan Mutlu Topçu 9 kez Türkiye U-21 ve 9 kez de Türkiye A Milli olmak üzere 18 kez milli takım formasını giymiştir.

Teknik direktörlük kariyeri

2003 yılından itibaren Ertuğrul Sağlam'ın yardımcılığını yapmaktadır. Sırasıyla Samsunspor, Kayserispor, Beşiktaş, Bursaspor, Eskişehirspor kulüplerinde ve Türkiye Millî Futbol Takımın da yardımcı antrenör olarak görev yapmıştır. 26 Haziran 2014 tarihinde Kayserispor'da teknik direktörlük görevine başlamıştır. Şu an da Gaziantepspor’da göreve başlamıştır.