Gaziantep’te araçlarıyla polisten kaçtığı iddia edilen şahıslar, yolda çarpıştıkları otomobilde bulunan kişilere ateş açtı. Olay sonucu otomobil sürücüsü baba yaralanırken, 17 yaşındaki oğlu ise öldü. Olay anı, güvenlik kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgiye göre olay, sabah saat 07.40 sıralarında Vatan Mahallesi Şahinbey Anadolu Lisesi yakınlarında yaşandı. İddiaya göre, polisten kaçan şahıslar, oğlu İbrahim Halil İ.'yi (17) Şahinbey Anadolu Lisesi’ne bırakmaya giden Güli İ.’nin kullandığı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle her iki araçta maddi hasar meydana gelirken, sürücüler arasında tartışma yaşandı. Polisten kaçtıkları iddia edilen şahıslar, Güli İ.’den otomobilini yoldan çekmesini istedi. Şahıslar, kaza yaptığı için otomobilini yoldan kaldıramayan Güli İ.’nin üzerine ateş açtı. Güli İ., bacağına isabet eden kurşunla hafif şekilde yaralanırken, babasını korumaya çalışan İbrahim Halil İ. ise vücuduna isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Kaç kişi oldukları belirlenemeyen şahıslar, otomobile binip olay yerinden uzaklaştı. Yaralılar ise çevredekiler tarafından Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan İbrahim Halil İ., yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, Güli İ.'nin durumunun iyi olduğu bildirildi. Olayı duyan aile yakınları hastanede sinir krizleri geçirdi. Polis, olayın yaşandığı sokakta incelemede bulunurken, şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı.
Olayın yaşandığı sokakta bulunan esnaf Seydi Altınten, "Ses geldi. Ben de yukarıdan, pencereden baktım. Burada beyaz bir araba vardı. Birini araca bindirip götürdüler. Artık araba mı çarpmıştı, yaralı mıydı, birbirlerine mi vurmuşlardı, onu ben görmedim. Bizim camlar çift katlıdır, o yüzden ses fazla gelmiyor. Onun için görmedim. Ne vuranı ne de yaralıyı gördüm. Sadece kulağımıza bir kadın sesi geldi. Kalkıp baktık ki beyaz bir arabaya yaralıyı koyup götürdüler. Ben de araba çarpmış sandım. Bana silah sesi de gelmedi. Allah ailesine yardımcı olsun" dedi.
Cenaze, detaylı inceleme yapılmak üzere Adli Tıp Morgu’na kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.