Ailesinin gözyaşlarıyla aradığı kız evine döndüGeçen 23 Ocak'ta ortadan kaybolan ve her yerde aranan 17 yaşındaki A.T., babası Bayram T.’nin gözyaşları içerisindeki çağrısını görünce 17 gün sonra evine döndü.

Lise öğrencisi A.T., iddiaya göre geçen 23 Ocak'ta yarı yıl tatilinde karnesini alarak geldiği evde, notları kötü olduğu için ailesiyle tartıştı. Akşam saatlerinde anne, baba ve 2 kardeşinin akraba ziyaretine gitmesinin ardından A.T. evde yalnız kaldı. Gece ziyaretten dönen ailesi evde A.T.'yi bulamadı ve yaptığı aramaların da sonuçsuz kalması üzerine polise kayıp başvurusunda bulundu. 

BABASININ GÖZYAŞLARINA DAYANAMADI

Yapılan aramalara rağmen bulunamayan A.'nın fabrika işçisi babası Bayram T. geçen hafta kızına ulaşmak için gazetecilere konuştu. Konuşması sırasında gözyaşı döken Bayram T.'nin kızına çağrısı yazılı ve görsel basında yeraldı. Ders notları yüzünden evden kaçan ve Kahramanmaraş'taki bir arkadaşının yanına giden A.T., babasının çağrısını görünce polise giderek durumu anlattı ve geçen 9 Şubat'ta Gaziantep'teki ailesinin yanına döndü.ÜZÜLMESİNİ İSTEDİMBaba, anne ve kardeşleriyle buluşan A.T., ailesinin eğitim konusunda baskı yaptığını ve bu yüzden evden kaçtığını söyledi. Annesinin ve babasının daha fazla üzülmesini istemediği için evine döndüğünü belirten A.T., “Bir cahillik ederek evden kaçtım ve bir kız arkadaşımın yanına gittim. Babamı televizyonda ve internette görünce vicdan azabı duydum ve pişman olup evime döndüm” dedi. Baba Bayram T. ise kızının eve dönmesinden dolayı mutlu olduğunu kaydederek, “Kızım bir takım psikolojik sorunlar nedeniyle evden kaçmış, ama çok şükür sağ salim döndü. Kızımın geri dönmesinde medyanın önemi çok. Kızımın ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. DHA