Hayvanat Bahçesi'ndeki erkek zürafa "Şakir"e 16 yıldır aranan eş bulundu. Ankara'dan Kayseri'ye gönderildiği belirtilen dişi zürafanın, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirilmesi için çalışma başlatıldı.

Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bugünlerde "tatlı bir telaş" yaşanıyor.

RESMİ İŞLEMLER İÇİN ÇALIŞILIYOR

Hayvanat bahçesine getirildiğinde 3 yaşında olan zürafa "Şakir"e, aradan geçen 16 yılda, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde yapılan eş bulma çalışmalardan sonuç alınamıyordu. Bu nedenle "müzmin bekar Şakir" olarak tanınan zürafa için yapılan girişimler, sonunda başarıya ulaştı. Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirilmesi beklenen dişi zürafa ile "Şakir" için "düğün" hazırlıkları başladı.

BARINAK DÜZENLENİYOR

Gelin adayı için Şakir’in kaldığı barınak yeniden düzenleniyor. Ayrıca, düğün günü davetlilere tatlı ve şeker dağıtılırken, dişi zürafaya "gelinlik" de giydirilmesi planlanıyor. BÜLTEN