Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci, çevreyi kirleten kaçak yakıtın en fazla kullanma noktalarının servis araçları olduğunu iddia etti. Yetkinşekerci, "Kamyoncular, dolmuşçular da kullanıyor. Ancak en fazla kullanma noktaları servisciler odası" dedi.

ÖMER ŞAHİN ÖNERGE VERDİ

Büyükşehir Belediye meclis toplantısı sonunda önerge veren Ömer Şahin, Başpınar-şehir merkezleri arasında çalışan işçi servislerinin çevreyi kirlettiğiyle ilgili çevre sağlık komisyonunun araştırma yapmasını istedi. Önerge ündeme alındı, çevre ve sağlık komisyonuna sevkedildi. Ömer Şahin önergesinde, "Başpınar'da sabah akşam işçileri taşıyan otobüsler kara tren gibi zehir bırakıyor. Bu konun gündeme alınarak araştırılmasını istiyorum" dedi.

16 ARAÇ MEN EDİLDİ

Osman Toprak da, bu konuda faaliyet gösteren bir şirketin geçtiğimiz günlerde 100 aracı filosuna kattığını belirterek, "Biz bu konuya önem veriyoruz. Bir anda yenileme olmaz. Bundan hem sanayiciler hem işçi servisleri zarar görür. İşçi servislerinin yenilenmesiyle ilgili denetimlerimizi sürdürüyoruz" dedi. Mehmet Durdu Yetkinşekerci de, konuyla ilgili söz alarak, "Belediye olarak zabıta, emniyet, bu konuyla ilgili komisyon kurduk. 16 aracı trafikten men ettik" dedi.

İŞÇİ SERVİSLERİ DE ÖN PLANDA

CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, "İşçi servisleri çevreyi kötü yakıttan dolayı kirletiyor olabilir mi?" diye sorunca, Durdu Yetkinşekerci, şehre gelen kaçak yakıtın önemli bir bölümünü işçi servislerinin kullandığını da iddia ederek, "Çevreyi kirleten kaçak yakıtın en fazla kullanma noktaları servis araçları. Kamyoncular, dolmuşçular da kullanıyor. Ancak en fazla kullanma noktaları servisciler. İşçi servislerinin fabrikalara kestiği faturalar incelenmeli" dedi. Meral KINACILAR