İslahiye ilçesinde bir biber fabrikasında yangın çıktı. Yaklaşık 150 ton biber kül olduğu yangında can kaybı olmadığı bildirildi.

İslahiye ilçesinde Atatürk Mahallesi Güllü höyük caddesinde bulunan bir biber fabrikasında henüz nedeni bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Fabrikanın kuru biber deposunda başlayan yangına İslahiye Belediyesi İtfaiyesi, İslahiye Orman işletme yangın söndürme aracı müdahale etti.

MÜDAHALE ETTİLER

Soğutma çalışmaları esnasında depodaki zara görmeyen biberler çuvalları belediye ile özel sektöre ait iş makineleri ve vatandaşların tarafından depodan çıkarıldı. Bu esnada dumandan etkilenen itfaiyeci ve vatandaşlara ayran içrilip, yoğurt yedirildi. Şahıslara 112 ekipleri de müdahale etti. Yaklaşık 3 saat süren yangın kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 150 ton biber zarar gördü. İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, "İtfaiyenin ve vatandaşların özverili çalışmaları sonucunda yangın büyümeden söndürüldü. Yangının çıkış nedeni soğutma çalışmaları sonucunda ortaya çıkacaktır" dedi. Sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangının kesin sebebi araştırılıyor. İHA