CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Eylül ayının 15'ine dikkat çekti. Bu tarihte FED'in faiz artırımına gideceğini söyleyen Şeker, bunun olması halinde şu anda işçi çıkaran, kapasite düşüren, borç batağında olan Gaziantepli sanayicileri daha zor günlerin beklediğini söyledi.

NEREYE TOSLAYACAĞIMIZ BELLİ DEĞİL

Ülke ve Gaziantep ekonomisinin iyiye gitmediğini, Gaziantep'te işsizlik oranının resmi rakamlara göre yüzde 20 olduğunu belirten Mehmet Şeker, "Sanayide 20 bin işçi işten çıkarıldı. Bu insanlar ne yapacaklar? Siz bunları görmezden gelemezsiniz. Bir çok sanayici iflas erteleme için başvurdu. Sanayici borç batağında. Dolar aldı başını gitti. Türkiye freni boşalmış kamyon gibi nereye toslayacağımız belli değil" dedi.

İLK 500'ÜN İÇİNDE OLAN FİRMALARDA BİLE SIKINTI VAR

Ekonomide 2.nci dalganın eylül ayında geleceğini, FED'in faiz artıracağını dile getiren Şeker, "Öte yandan uluslararası derecelendirme kuruluşları Türkiye'ye not verecek. Türkiye sıkıntılı dönemden geçiyor. İnsanların borcunun üzerine borç eklenmiştir. Gaziantep'te ilk 500 büyük firma arasında bulunan fabrikaların bile üretim ve satışlarında sıkıntılar var. Adamın borcu dolar, her gün artıyor. Fabrikasını kapatsa bile borcu artıyor. Herkes bu seçimden zarar görecek. Milyar dolar Gaziantep'te arsalarda. Allah vatandaşa sanayiciye yardım etsin. Ülkeyi zor günler bekliyor" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR