Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dün yaptığı açıklamada yangında 15 bin ton su kullanıldığını söyledi. Şahin,Yangın çıkar çıkmaz gelen ihbar üzerine Başpınar’da yer alan Organize Sanayi Bölgesi itfaiye ekipleri 15.06’da çıkış yapıp, 15.08’de ilk müdahaleyi gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

4. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Özkaplan halı fabrikası kül oldu. 600 işçinin çalıştığı fabrikada yaklaşık 50 milyon dolarlık maddi kayıp olduğu bildirildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Organize Sanayi Bölgesi itfaiyesi, Kahramanmaraş itfaiyesi, Orman İşletme Müdürlüğü itfaiyesi, Gaziantep Havalimanı itfaiyesinin katıldığı söndürme çalışmalarının yanı sıra havadan da yapılan müdahalelerin ardından yangın gece geç saatlerde kontrol altına alındı.

19 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

70 bin metrekare alan üzerinde kurulu Öz Kaplan halı fabrikasındaki yangın 4 ilden gelen ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle 19 saatin ardından söndürüldü. Halen soğutma çalışmalarının sürdüğü fabrikada yangının oluşturduğu maddi hasarın ise tahmini olarak 50 milyon dolar olduğu ifade edildi.

TAHMİNİ ZARAR 50 MİLYON DOLAR

Yangında can kaybının yaşanmaması herkesi sevindirirken halen soğutma çalışmalarının sürdüğü fabrikada oluşan hasarın ise 50 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. 600 işçinin çalıştığı ve küle dönen Öz Kaplan Halı fabrikasında yangının çıkış sebebinin ise yapılacak incelemelerden sonra ortaya çıkacağı ifade edildi.

213 PERSONEL GÖREV YAPTI

Yangına 213 personel ve 76 araç çalıştı. 15 bin ton suyun kullanıldığı yangın ise öğleden sonra tamamen kontrol altına alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “En büyük tesellimiz can kaybının yaşanmaması” dedi.

ŞAHİN ÇIKIŞ SAATLERİ AÇIKLADI

Yangının çıktığı saatlerde ve daha sonraki günde fabrika yetkililerinin yanında olan Şahin, “Bilindiği gibi dün halı fabrikasında saat 15.00 sularında bir yangın çıktı. Yangın çıkar çıkmaz gelen ihbar üzerine Başpınar’da yer alan Organize Sanayi Bölgesi itfaiye ekipleri 15.06’da çıkış yapıp, 15.08’de ilk müdahaleyi gerçekleştirdiler. Saat 15.04'te ise Büyükşehir Belediyesine ait Kayaönü İtfaiye Grubu çıkış yaparak 15.12’de ilk müdahaleyi yaptılar” diye konuştu.

TAKVİYE EKİP İSTENDİ

Müdahalenin zor olduğunu anlayınca hemen komşu illerden Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş’tan takviye destek istediklerini vurgulayan Şahin, “Orman Bakanımızı aradım ve hemen itfaiye helikopter ve uçak desteği istedim. Bu yangında 213 personelimiz ve 76 aracımızla çalıştık. 15 bin ton su kullandık ve yangını tamamen kontrol altına aldık. Burada en büyük tesellimiz yangının etrafa sıçramaması ve can kaybının yaşanmaması” bilgilerini verdi. İHA - BÜLTEN