GAZİANTEP Valisi Erdal Ata, kentte incelenen 668 kamu binasının 145'inin güçlendirilmesine ya da yıkılmasına karar verildiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler ve AFAD tarafından yürütülen 'Batı Balkanlar ve Türkiye Afetlere Dirençli Toplum Oluşturma Projesi' kapsamında Gaziantep'te 'Şehirler Dirençli Hale Geliyor-Şehrim Hazırlanıyor' paneli düzenlendi. Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen panele Gaziantep Valisi Erdal Ata, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, BM Tanıtım ve Destek Birimi'nden Jerry Velazquez, ilçe belediye başkanları ile kurum müdürleri katıldı.

TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLECEK

Panelde ilk konuşmayı yapan AFAD Başkanı Fuat Oktay, Türkiye’yi afete hazır bir ülke haline getirmek için çalışıldığını söyledi. Çalışma kapsamında tüm öğrencilerin bilinçlendirildiğini anlatan Oktay, "Proje kapsamında okullarımızda eğitim başlatıldı ve 2 bin 556 öğretmenimiz eğitimden geçti. Hedefimiz öğrenci ve öğretmenlerin tamamını afet konusunda eğitimden geçirmek ve bilinçlendirmek" dedi.

VALİ ATA: KAMU BİNALARI DENETLENDİ

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin Doğu Anadolu fay hattı üzerinde birinci derece deprem riski altında bulunduğunu belirterek, "Bu sebeple ilimizdeki tüm kamu binalarımızda beton kalitesinin tespitini yaptırdık. 668 kamu binamızın fizibilitesi sonucu 145 binanın güçlendirilmesi veya yıkılmasına karar verildi" diye konuştu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, afete karşı bir kriz merkezi oluşturularak olay anında kimin ne yapacağını sistemli bir şekilde hayata geçireceklerini kaydetti. Panelde daha sonra Uluslararası Afet Riskleri Azaltma Merkezi adına Jerry Velazquez tarafından, Vali Erdal Ata'ya plaket verildi.