İlçe genelinde vatandaşın sağlığı, huzur ve refahı için denetim ve kontrollerini aralıksız sürdüren Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2013 yılı içerisinde 142 bin 869 işyerini denetledi.
Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan 2013 yılı çalışma faaliyet raporuna göre; 142 bin 869 işyeri denetlenmiş, 87 bin 746 işyeri ihtar edilmiş ve 54 bin 17 işyeri kontrol edilerek normal görülmüş. Ayrıca denetimler sonucunda; 2 işyerinden 3 bin 443 kilo son kullanma tarihi geçmiş tavuk, 2 işyerinden 149 kilo son kullanma tarihi geçmiş sucuk, 1 işyerinden 83 kilo sağlıksız balık ve 1 işyerinden 10 kilo ete el konarak imha edilmiş.
Amaçlarının halkın sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak olduğunu kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Zabıta ekiplerinin günün 24 saati görev başında olduğunu ve büyük bir özveri ile çalıştığını belirtti.
Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, zabıta ekiplerinin vatandaşlardan gelen her türlü şikayeti dikkate aldığını ve konuyla ilgili gerekli çalışma ve denetimlerini anında yaptığını söyledi.
Gıda ve bozuk ürün konularında vatandaşlarında duyarlı olması gerektiğini ifade eden Başkan Tahmazoğlu, her türlü şikayet ve ihbarlarını zaman geçirmeden belediye veya Zabıta Karakollarına bildirmelerini isteyerek, “Bu sayede insan sağlığını tehdit eden unsurların vatandaşımıza zararı dokunmadan engellenecektir” dedi.