Gaziantep’te 14 yaşındaki arkadaşı tarafından kalbinden bıçaklanan 13 yaşındaki Emin Beytullah Çetin ağır yaralandı. Çetin, getirildiği Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde doktorların zamanında müdahalesi sonucu hayata tutundu.Edinilen bilgiye göre, Gaziantep’te arkadaşı tarafından kalbinden bıçaklanan 13 yaşındaki Emin Beytullah Çetin'e olay yerine çağrılan 112 sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Ambulansla Ersin Arslan Devlet Hastanesi acil servisine getirilen Çetin'in kalbinin üzerine bıçak darbesi geldiği ve aşırı kan kaybı bulunduğu belirlendi. Yaralının ölmek üzere olduğunu belirten doktorlar hızla müdahalede bulundu.
Yaralı çocuğu ameliyat eden doktorlar, kalbi açarak hastanın kanını boşalttı. Yoğun bakım servisine çocuk hayati tehlikeyi atlattı. Doktorlar yaptıkları açıklamada, "112’nin hızlı bir şekilde getirmesi, bizi hemen cep telefonuyla aradı. Ekibi hızlı bir şekilde topladık. Ameliyathanemiz ve ekibi hazırdı. Hızlı bir şekilde müdahale ettik. Ortalama en fazla 15-20 dakika içinde gerekli müdahale yapıldı. Kısa sürede müdahale olmasaydı yaşaması mümkün değildi. Bu tür vakalarda bazen kalbin yaralandığını anlamaya bilir dakikalar içinde hastanın tansiyonu düşer, bayılması sonucunda hasta hayatını kaybedebilir” dedi.Kalbinden yaralanan Emin Beytullah Çetin ise “Arkadaşla tartıştık yumruklaştık cebinden bıçağı çıkarttı bana vurdu gerisini hatırlamıyorum. Beni yeniden hayata bağlayan hayatımı kurtaran bütün doktorlara ve çalışanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Baba Kemal Çetin, "Hocalarımızdan Allah razı olsun çocuğum hocalarımızın sayesinde sağlığına kavuştu. Özellikle hocalarımıza ve tüm ekibe teşekkür ediyorum. Çocuğum okul dışından gelen bir çocuğun bıçak darbesiyle yaralandı. Hayati tehlikesi vardı. Bir 10 dakika gecikseydik çocuğumuzu kaybedecektik. Hocalarımız sayesinde şuanda durumu iyi hepsine teşekkür ederim” diye konuştu.